Tuesday, March 24, 2009

Satu malam yang tak berapa nak dingin...

Kat sini sedang berlangsung Feseni @Festival seni..So kitorang yang tak terlibat ni pergilah bagi sokongan kat kawan2 yang terlibat. Gi tengok tarian melayu..Tengoknye sekejap je..Bergambar yang lama. Biasa la. Dak2 nih memang pantang tengok flash camera ni..Kat mana ada kamera, kat situ la ade muka diorang menempel..aku pon skali la..




Kejadian berkameragedik ini berlaku di perkarangan DTC (Dewan Tunku Canselor)..

Disebabkan kitorang DATANG bagi sokongan, tengok2 diorang pon menang la..ahahahha..dapat no 4..Congratss ye korangssss~



[gambar blurr.klik untuk nampak lagi blurr..=p]




Sume orang tengah buat muka pelik.

tapi ada dua orang yang tak bertindak mengikut arahan.

hehe.siapakah mereka??



Diva itu kami..


Gagah berani ! Wirawati harapan bangsa.. :p




Lepas da balik dari DTC, lepas da melantak kat mapley, kitorang pon balik laa..Lyla parking kat depan gate kolej. Tapi nampaknya, malang tidak berbau belacan. Kereta lyla telah dilanggar oleh international students dari Somalia. Dalam kol 1.30 pagi. Memula dengar orang cakap, sebab mereka drunk. tapi bila kitorang tanya, apa yang berlaku..dia pon cerita la...

I was driving down the hill. My mother called from Somalia.when i wanted to turn right to the college, i lost control, get on the divider and hit the car.

Nasib la diorang ni responsible. Da langgar tu tak lari camtu jek.
dia cari orang, tanye, nak report kat sape. n dia ckp nak bayar ganti rugi..
Tapi mmg kuat la dia langgar..
sampai senget kot keta tu, daripada mula-mula parking straight je...
(sibuk je aku tgkp2 gmbar kan?haha.biarla..)



Then, aku ngan nonie pon teman la lyla gi pejabat keselamatan di kolej 12. kena buat report. pum pang pum pang kat sana sampai pukul 4 pagi..
Diorang nak setel cmtu je. Budak somalia nak bayar kos repair kereta lyla.
so, diorang pon g la workshop tengahari esoknya tu..
Org workshop tu ckp dalam RM1000..
Banyak gak kene ganti..Dengan tangki leaking ape sume.

Kesimpulannya, jgn langgar kereta orang. langgar la pokok ke, tiang ke..heh!
:p
Pesanan Penaja :
Jadi kawan-kawan...
Pandu dengan cermat.
Ingatlah duit tersayang..$_$
Org tersayang pon ingat la jugak...
=p

13 OrG ConTeNg:

ShaFril said...

ish2 cian kt lyla tu..nsb baik xdak sapa2 cdra just keta ja hehe...alang2 tkr tangki tkr la skali dgn engin..letak enjin turbo pastu hehe =P

HAZRiN said...

Cis. Sanggup langgar kete Lyla. Mana mamat tuh, aku nak tiaw. Aku biasa je gaduh ngan foreigner ni. Hu

mr. carl arif said...

nasib baik kereta kebal. sampaikan simpati saya pada cik lyla.

;)

Mr. Ombak said...

oh, begitu ke al kisahnye. tp dengar cte bukan kete lela je yg rosak. kete lain ade kene gak kan, hana?

amir acap said...

huhu..kasihan bangat sih..
xpe2, em salah parking kot...
len kali jgn la parking kat jalan..
heheheeh..

lyla said...

mane ade salah parking.. die yg tibe2 langgar... =(

Hananeechan said...

shafril : mintak kereta baru terus la..hehe

hazrin : ha, sila2..buat ape yang patut.


mr carl arif : kebal ke??huhu..


ombak : ade lg 1 kereta. tapi calar sikit je.


amir acap : habis tu nak parking kat mane yg selamat? dalam showroom ek? hehe...


lyla : tau xpe. mmg tempat parking da tu..

fiRefLy™ said...

hoho..foreigner somalia..sib baek die tak bom kete trus huhu..mapley tabley..wah mmg dahsyat impact tu dh sampei leaking huhu..

S h i n o said...

klu kena keta sy, mmg marah amatlah.
Tp yg u ni sibuk jd reporter nape??
hehehhe buatnye org tengah marah, xpasal2 kena sound! :P

Hananeechan said...

firefly : ape lak bom. ingat terrorist ke? heheh

shino : my best friend's car. mesti la kene sibuk2. hahah

wunny_hunny said...

wah..g feseni ye..
dak2 band perform bile?
(hahha..boleh nmpk x mcm org penyebok?)

Hananeechan said...

popband ke? rasanya 1 april..
kalau akustik 31 mac. kalau tak silap la.
:D

a little less conversation said...

lor..apsl parking kt dpn gate..klau parking kt blkg konpem x kene langgar(secara direct r)..
mesti somalian 2 langgar gate..pastu gate 2 jatuh hempap kereta..
wawa