Saturday, March 7, 2009

Hey kau perampok durjana!

Baru-baru ni kolej saya digemparkan oleh cerita kecurian, rompakan bersenjata *cewah gempak je bunyi* , perampok lelaki masuk asrama perempuan.

aku dengar budak yang kene rompak tu trauma dan balik kampung terus..
kesian betol. aku yang takde kena mengena dengan rompakan ni pun trauma kot!
yela, kalau da dengar ade laki bawak pisau masuk tengah2 malam, korang tak takut ke?
giler scary..buatnya kena tikam ke, kena hiris ke, omg!! *dah2 jgn pikir bukan2*
dah la macam2 versi yang aku dengar pasal rompakan ni..

1st version : budak pompuan ni pergi toilet kol 3 pagi. ada laki tunggu kat toilet dan rompak segala rantai cincin gelang semua..tapi apa yang aku musykil kat sini, kalau la betul dia tunggu kat toilet, memang bodo la. sebab andaikata la kebetulan, orang yang pergi toilet tu tak pakai sebarang barang kemas, ha, apa yang dia nak rampok?? takkan la dia nak suh budak tu balik bilik amik brg berharga kan..sbb kalo balik bilik, of coz la dia kunci pintu, tak keluar2 dah.


2nd version : budak pompuan ni g toilet kol 3 pagi, tak kunci pintu. perampok tu masuk lam bilik, rampok apa yang patut, pastu dia rampok budak yang gi toilet tu pulak.amik segala barang kemas. hurmm..yang ni macam logik sikit.

kesannya pada aku dan keluarga..eh eh..tak..aku je:
aku dah jadi takut untuk pergi ke toilet tengah2 malam. sebelum ni aku tak penah takut. ya, aku sangat berani *cekak pinggang ala2 superhero* . toilet sebelah bilik aku jer kot! nak takut ape kan?

tapi, malam tadi, aku nak g toilet pukul 4 pagi. aku lom tidur lagi waktu ni. yang kelakarnya, bila aku bukak je pintu bilik, aku intai dan toleh kiri kanan *ala2 org nak melintas jalan tu* sambil pasang telinga, kot2 la ada dengar bunyi apa2. sila jangan bayangkan memek muka aku time tu. siyes kelaka sebab cuak tak pasal2.

pastu aku keluar senyap-senyap macam pencuri, kunci pintu bilik sebab takut ade org masuk dan tunggu dalam bilik. pastu jalan mcm pencuri gak g toilet. *boleh gak kalau nak wat sound effect pink panther tu. tereng, tereng, tereng tereng tereng tereng tereeeeenggg...terererereng*

sebelum masuk toilet, aku intai dulu. risau ada orang. serious sh*t rase mcm org bodoh.toilet je kot! tapi apa boleh buat..perasaan takut mengatasi segalanya. time cuci muka pon tengok je cermin risau ada sape2 muncul dari belakang. bayangkan la, cuci muka dengan sabun, tapi tak berani tutup mata sebab takut. tak pasal2 je mata aku pedih kena sabun. padan muka aku.

sebelum keluar toilet pon, intai dulu kiri kanan, kot2 ada orang. bila tengok line clear je, aku pon jalan laju-laju, bukak kunci bilik, masuk dan tutup pintu cepat-cepat. bila dah selamat dalam bilik, aku mengeluh lega..bengong. gaya macam ada org kejar je kan?? padehal takde pon. tapi tu la. trauma. agak2 budak yang kena rompak tu mesti 17x lagi takut daripada aku..huhu~

takutnyeeerrr~ yela, bayangkan kalo pisau tu ade kat leher..peh! mau menangis aku kat situ jgk.

oh ye. lupa pulak. aku siap tanggal rantai emas yang aku pakai ni sebab takut ade perampok kat toilet sedang menunggu. hahahah. *jom gelak* nampak kan camana takutnyer aku sampai tahap itu. sigh~

untuk kawan-kawan pompuan, jom baca blog penyokong robot ni. ade ajar tips2 berguna bila berhadapan dengan perampok durjana..

pesanan penaja : kenapa perompak2 ni tak kena tangkap ea? bukan ada cctv ke kat kolej aku?
kepada perampok : apasal la ko asyik aim blok pompuan je?? kalo ko anak jantan, g la rampok blok laki. hahaha..ko takut kena belasah kan? ceh. pengecut.

11 OrG ConTeNg:

ShaFril said...

merampok asrama gul lg fun n meriah muahaha =P (i'm not dat thief ar hehe)

HAZRiN said...

mungkin perompak itu menggunakan ilmu pukau atau ilmu hisab. lenkali pergi toilet sorang-sorang pada pagi-pagi buta ajak sy untuk temankan.

Hananeechan said...

shafril : ai..musykil nih. mcm berpengalaman je.haha

hazrin : saya rase ilmu hisab. awak teman ke awak rompak nih?
=p

dzul fahmie said...

klau lapaq gi rompak magi..hahha

ShaFril said...

ish2 jgnla ckp kuat2 nnt org tau haha..mna da la, sya xsmpai hati nk menganiaya kaum hawa tau hehe V(^0^)v

HAZRiN said...

Sy teman tapi mesra.
ha ha

mazwhere said...

agk xbertamadun la perompak tu..klu nak rompak pon,biar la mecabar ckit..rompak bank ker..rompak BMW M3 ker,lg la gempak...mungkin dia baru berjinak2 dalam bidang rompak merompak ni kot...

Hananeechan said...

dzul : hg la tlg rompak..

shafril : ha, tau pon..report kat fiza nnt bru tau. =p

hazrin : ouh..patutla.ok2.nanti sy ajak. nnt jgn tanak2 plak.

mazwhere : cewah. ayat mcm awak ni da taiko je dlm donia rompakan ni.huhu

wunny_hunny said...

kih3...da bygkn da muke awk mcm mane~

filanastasia said...

hana : kiter pernah kena.. kena kejar lagik.. syukur tak dapat.. tp demam 3 hari.. nak ilangkan trauma sgt susah.. until now kalau teringat memang rasa tak leh nak buat keja..

Hananeechan said...

wunny_hunny : cumel x? *sambil hulur pisau* heheh


filanastasia : wa..really? gile scary. kene keja lagik..wawa..takot nyeee~