Monday, March 23, 2009

Mujhse Dhosti Karoge!

Hurm, pening la tengok friendster ngan facebook saya ni.
Pening tengok friends ramai sangat.
Memangla orang selalu cakap,
berkawan biar seribu. berkasih biar berpuluh, ber-sparepart biar berbelas, berkawin biar 2-3 orang..err..boleh ke camtu?? haha..
tak.tak..
berkawan biar seribu, berkasih biar seorang..
ni baru betul ye adik2..jangan ikut yang atas tu.
masalahnya, cuba tengok kawan kat friendster saya ada berapa??


dah 1225 dah..da lebih seribu..
maknanya saya dah langgar peraturan la ekk??
dia kata berkawan biar seribu??
hahaha..

ok, tu bukan point yang saya nak cakap.
masalah saya ialah, rimas plak tengok kawan da ramai sangat.
kalau sume saya kenal takpe..
ni masalah nye lebih ramai tak kenal dari yang kenal.


sama la macam friends kat facebook saya.

dah 900 lebih da..

hurm..bukan saya tak penah cuba ignore mane2 friend request yang tak dikenali tu..banyak kali da tau. tapi ada gak yang add jugak lagi skali walaupun saya ignore. so bila da 2-3 kali ignore2, malas da nak wat camtu. accept jela..biar puas hati mereka.


kesannya : saya terpaksa tengok update profile mereka yang ntah sape2 tu..boring..
yela..kalau kenal, best gak la tgk diorang punya updates kan..ni tak..bosan.

dah la facebook yang baru ni cam tak best plak tengok. lain macam je.

tapi yela..salah saya gak. wat profile private. bila org nak tgk, diorg add..pastu lepas da tgk da la..takde la nak ckp thanks ke apa. camtu je kan..
habis madu sepah dibuang..

erk..cam tak seswai je.haha..lantak la.

tapi saya still suka guna benda2 ni sbb saya dapat tau updates2 tentang kengkawan saya. *gila busy body minah ni*


korang jgn salah anggap lak entry ni..nanti ade plak la yg cakap
"eleh baru seribu lebih, aku lagi banyak.."
takpun..
"baru byk tu pon nak kecoh..bajet bagus aa tuh"

tak...bukan nak banding ngan sape2..
aku tau, kalau artis tu lagi aa banyak. riban2..

aku just rimas je..
bukan jugak nak jadi kera sumbang ke apa..
sape la suka kalau dipanggil kera kan.hehe..

ok lah..panjang lak saya membebel pada benda yang sekecil ini.

----------------------------------------------------------------






malasnya nak g kuliah...
T_T
virus malas ni kuat betul lah.
anti virus apa agaknya yang cukup power, leh guna nak buang virus ni ek??


pesanan penaja : sape tak paham maksud title kat atas tu? maksudnya : Will u be my friend.
Eh..macam tak kena lak tajuk tu ngan entry ni kan?
*macam la selama ni tajuk saya seswai ngan entry.selalunya merepek gak..*
hahaha *gelak ayu*

14 OrG ConTeNg:

ShaFril said...

ooo igtkn awk wat sinopsis crita hindustan haha =P

mr. hafis said...

erm, social site skrg sudah tidak seperti dahulu.

fiRefLy™ said...

apo la kaite nga karoge tuh?..haha

linz&co said...

hahak

well..kekadg menyemak oke ramai sgt yg tak knal

if view pon yg knal jer
hehehe

wunny_hunny said...

kih3..blgak syiot die ni..frens byk gile seh..haha =p
bak mai sratus dua~

S h i n o said...

takutnye dengan awkm
berkasih biar berpuluh-puluh... ??

:O

Hananeechan said...

shafril : huhu.da lame tak tgk hindustan laa..

mr hafis : dulu2 cane ek?

firefly : ade kaitan, cuba kaji elok2.. =p

linz : agak aa..mmg semak.

wunny : nak amik seribu dua pon leh.ahaha..


shino : ala jgn la takut. saya tak makan org..saya geget org je. erk.haha

fiRefLy™ said...

cup..cup..geget tu gapo?ade iras2 ubat keket?

fezaL Mohd said...

berkawan biar seribu. berkasih biar berpuluh, ber-sparepart biar berbelas, berkawin biar 2-3 orang..err..boleh ke camtu??

boleh3 ;p

ouh ye saya pown mempunyai masalah yg sama.

bkn kenai pown

naz said...

haha!
i aprove org yang i kenal jer :)

fs i tak sampai 100 pun :)
tapi mereka yg terbaik

filanastasia said...

huhuhu.. bagus la kamu neh.. fila plak senang berkawan secara face to face.. tapi bab nak add tak tentu sapa neh.. huhuhu.. ada kureng sikit.. takut ada yg menyamar bagai.. huahaah.. fobia fobia..

Hananeechan said...

firefly : geget itu sedap mcm biskut.


faizal : tau xpe. xkenal pown.


naz : takpela kalo org yg awk tak approve tu paham bahasa.susah org tak faham bahasa ni.


fila : sampai fobia? huhuhu

mr. hafis said...

dahulu tiada penyalahgunaan buletin yang dijadikan tempat menjawab tag.

filanastasia said...

hananeechan : bukan la fobia mcm mana.. sebab pernah ada yg terkena.. mereka menyamar sebagai kawan.. pastu bila dah tau pebenda.. diguna tuk buruk2kan org.. tak ker naya.. uish takut.. mujurla kengkawan blog neh baek-baek.. mudah-mudahan semua ikhlas kan..hhuhuhu