Thursday, March 19, 2009

Oh wanita..

Women are complicated.

if a guy ask a woman to go out for a drink..



see the difference??
*bukan sume laki cmni, bukan sume pompuan cmtu.but, usually la..*

Sorry 4 being complicated.

Blame the PMS. *asal emo jek nak blame pms, asal pms je nak kena emo2.penat la.*
Serious. memang time2 macam tu perempuan cepat emo, cepat sedih, cepat terharu, cepat nangis, cepat melenting, cepat siap assignment, eh tak tak..

dah memang lumrah nak wat camana kan. aku ngaku aku camtu sampai kesian kat manusia-manusia yang terbabit bila kena tempias. tapi nak wat camana? ada ubat yang boleh kurangkan emo ke?? takkan nak makan ubat anti-depression kot. adoyaii.

untuk yang lelaki, try la faham gf/ kawan perempuan korang walaupun aku tau memang susah.
yang pompuan lak, try la control walaupun aku tau MEMANG SUSAH. it just happen naturally.
tapi try jelah kan. at least ada gak cuba..

kalau agak2 dah start emo tu, cuba wat menda lain yang leh happykan diri sendiri.
contoh :

-tengok movie. tak kisah la kat luar ke kat laptop. tgk la citer yg kelakar2 sikit. gelak sampai nangis.. =p

-main game. main game yang senang menang. bila menang happy sikit. jgn la main game yg susah2. kang makin emo plak bile kalah. heh.

-shopping. kalau ade duit la. kalo takde, xpayah kua. nanti kalau window shopping, ada barang berkenan, duit lak takde, sakit ati plak kan..

-study? errr. tak2.. next

-baca komik / novel. peminat komik atau novel cam aku ni seswai la. kalau tak minat baca, magazine pon ok..

-hang out dengan kawan pompuan. enjoy. have fun. gossip2 pon ok. kadang2 ada gak pompuan yang bila gossip2, dia lupa terus emo2 dia.

-makan..erm..tak yakin la leh kurangkan emo ke tak. risau makan, tapi tak hilang emo, makan tak henti2 lak. next!

-tidur. selalunya bila bangun tidur tu, macam da waras sikit da. emo pon dah menyerap bawah tilam da..

-tapi paling mujarab, zikir la (ehem.ni nasihat untuk diri sendiri gak ni.heheheh) yela, tak leh semayang, tak ngaji, zikir jela kan.. :D biar setan2 tu lari. ni tak, asyik kipas2 bagi lagi panas je.


pesanan penaja : Kalau tak jadi gak, marah jela sape2. nasib la kan. dah cuba sehabis baik. hahahahha

8 OrG ConTeNg:

damme damiah said...

kkdg try thn xleh thn gak
sb itu blogging therapy
tp kalo wireless mengong, sy pn terus mengong

fiRefLy™ said...

women is complicated?..mwahaha..bkn complicated..istimewa chewah (cam iklan sunsilk la plak)..tu yg byk skeet..kriteria tuh..lalalai kratong~

jijie said...

tensen2 mkn la cokelat..hihi... (",)v

ShaFril said...

em sya phm sgt2 problem ni hehe...hoho bgsnya nsht tu tp yg pesanan penaja tu kurg bgs ckit haha

M A S R U R A H said...

Samela kite gak..simptom2 yg biase.hahaha memg kecian sape yg kn marah dek kite,,haha..nsb la ek..

tu la kli kite prefer mkn coklat or aiskrim..cri yg mnis2..pergh sdp gle.

a little less conversation said...

huh..drpd tgk pic tu..complicated gila org pompuan ni..dh cm sistem piramid giza r plak..haha

*de 1 g nk tambah utk kurangkn emo:
klau de brani..g wat drift, tau pnjt bgnn tinggi ke (eh 2 cm nk suicide je..haha), xpn bungee jumping ke (erkk)..nk lebih best+thrill g naik ke bulan..haha

Hananeechan said...

damme : betul2. blog mmg pendengar setia.

firefly : istimewa tu mmg xdinafikan lg.hahah

jijie : choc panas cair. sedap wooo~ makan ngan strawberry or marshmallow.

shafril : ouh, xleh ea marah suka hati? hehe


mas : memang best tuh!


rafi : ala, laki pon ade gak camtu tau!

Ladybug Yna said...

tgk muvee-menjadi la jgk. tp lau tersalah tgk muvee lg malatop lak. haha~

main game-salu kalah men game even game pikachu. hampeh. mmg xkn reda emo. hohoo~

shopping-yeay! terapi yg sgt menjadi. LOL. heheee~

hangout-yup. mslh gadis hnya mampu gadis2 phm. so, hangout sama2 member pmpn sgt besh lau tgh emo.

makan-woooo! bahaya. mkin emo mkin byk mkn. tetbe "errrk" tercekik msa tgh mlantak. gagagagaaa~

tidur-simple terapi. emo sy salu ilang pas bgn dr tido. btol ckp kamu. emo menyerap bawah tilam.