Monday, February 2, 2009

Kenapa manusia sering berkata tidak cukup masa..?

Haritu time cuti, aku g Sg Petani..hantar adik aku balik tmpt blaja dia..
Adik aku bwk moto, kitorang follow ngan kereta..

So, sepanjang perjalanan tu, ikut jela belakang dia..
Dia pecut 100 lebih je..so, abah aku bwk kete pon 100 lebih je..
Masa berenti kat R&R nak isi minyak, abah aku suh aku drive..

So, nak dijadikan cerita, elok2 je aku tekan minyak,hujan la plak..
Bila hujan, adik aku call ckp dia stop kat bwh jambatan. Nk pkai raincoat.
So abah pesan, kalo nmpk adik bwh jambatan tu, stop la kat tepi..


Memandangkan anak abah yg sorang ni rabun jauh(ye, aku rabun..)
Dahtu spek patah sbb pandai sgt bwk tido (nk membace dlm mimpi agaknyer)
Pastu tak reti-reti plak nak pkai lens klo da tau rabun..
aku pon tak nmpk la adik aku kat bwh jambatan..n terlajak..


Mak aku lak suh tunggu kat next R&R, n bile nmpk adik, bru jalan..
Tungu punya tunggu punya tunggu dan tunggu lagi, xnmpk2..
Sudah......adik aku ilang??

Bile call xangkat..Call lg skali tak angkat jugak..(yela, tgh bwk moto kot!ujan lak tu)
Pastu adik aku lak yg call..Dia stop kat jambatan lain lak.
Rupanya dia da kat depan..jauh da..Kitorg yg tak pasan dia lalu..


Then janji nk tunggu kat hentian Juru
Setelah bawa ngan kelajuan *rahsia*, akhirnya smpai la kat hentian tu..

Tgk2 muke adik aku masam gile..Duk marah2..
Aiyokk xtau....

Tetibe ader moto lalu kat tepi kete kitorg..
Adik aku ckp, mamat tu psycho..ikut dia..hon2 mcm org gile..
So, mak aku suh aku naik moto ngan dia..Guard la konon..*Padahal adik aku tu yg terel taekwondo.huhu..*

Bile aku naik moto ngn dia, aku tau la cmne psyco nyer mamat tu..
Bile adik aku bwk laju giler, dia pon bwk laju..
Bile adik aku bwk slow tetibe, n dia potong, tgk2 dia pon bwk slow gak..
slow gile kot adik aku bwk..tpi dia pon slow gile gak..
bengong btul..

So, bila nak dekat masuk persimpangan ke sg petani, adik aku bwk slow sbb dia tanak org tu tau dia nak masuk sg petani.
Tapi yg bestnyer, tetibe je mamat tu potong n bg signal kiri menandakan dia nk masuk sg petani..huhuhuh...siap babai2 lg tu kt kitorg..

adik aku pon cuak..sg petani bukannye besar..n adik aku brek n bwk slow gile sbb tanak laki tu tau dia masuk sg petani gak.

rupanye, laki tu tunggu...huhu..
dia nmpk kitorg masuk sg petani gk..

elok2 lepas tol tu je, ade traffic light plak da.. merah.
n dia berenti tepi kitorg...adeyhh
mamat psycho : Nak g mne ni dik??
kitorang: wat muke ketat. diam. dlm hati *nk tegelak sbnrnye.mamat ni tkdela mude sgt*
mamat psycho : Jauh berjalan, umah kat mne? boleh abg dtg umah?? *abg???uweekkkk*
kitorang : masih diam dan membuat muke yg lebih ketat. dalam hati *cepatla traffic light ni hijau*
mamat psycho : nape diam je ni? *sukati org laaa..adeyhh*
aku rase cam nak tunjuk middle finger je kat mamat tuu *tapi nnt kete2 lain kat traffic light tu tgk xsopan lak..huhu*

bile hijau je, adik aku terus pecut gile2..konon2 nk bg mamat ni tertinggal la..
n smpai kat lg satu traffic light, lampu dh dekat merah pon adik aku redah je..n mamat tu langgar lampu merah sbb nk ikut kitorg..

bile smpai kat lg satu traffic light, merah la plak..
terpakse berenti..n mamat tu berenti tepi kitorg lg..

mamat psycho : jgn la bawak laju2 dik..bahaya..
adik aku : MAMMPUSLAA!!
n dia terdiam..terkejut kot.

bila lampu dh ijau, of coz la kene jalan kn..but adik aku tak gerak..
5 saat berlalu, adik aku tetap x gerak (kalo kat kl da kene hon da ni)
n mamat tu terpaksa jalan dulu..

bile dia da jalan, adik aku pon jalan, tp kitorg belok kiri..*jalan yg bertentangan ngn kereta lak tu..*

nsib xde polis. n adik aku pon masuk lorong sane sini, n berenti kat satu lorong kecik tep jalan besar ni..nyorok. n smbil tu call abah tanye dia kat ne..

ingatkan siri kejar mengejar ni da habis..
tak hbis lg rupanya...
mamat tu dia patah balik cari kitorang..
nasib la kitorg yg nmpk dia..dia tak nmpk sbb kitorng nyorok kat lorong kecik kot!

kalo nmpk gak taktau la nk ckp ape..

pastu janji ngn abah nk jumpe kat caltex...n adik aku nk bwk g tmpt mkn afterwards.
tetibe time tunggu abah, adik aku nmpk laki tu kat seberang jalan, duk tersengih-sengih atas moto dia..

SHHiiittt *big time*
ade lagi mamat nih.. gile!

n bile abah aku smpai, n berenti kat caltex tu..kitorg panggil abah turun..n tunjuk2 kat laki tu..

tapi tgk2 dia da ilang..
aik???hantu kah??

x lama lepas tu dia lalu tepi kitorg sambil hon2..*bapak aku ade pon dia slumber rock je kan*
lepas tu bru laa aman..n kitorg g makan..

n adik aku masih risau nk kuar jln2..

risau terserempak ngn mamat psycho tu lg..
huhu..
gambar diambil sebelum kene stalk~




pesanan penaja: memula aku ingat nk je kuarkan hp tgkp gmbar mamat tu letak kat blog..tp adik aku x bg..riso dia keje mati-matian lak sbb tgkp gmbr dia..hehe..
kata penaja lagi : Tunggang dengan selamat. Ingatlah org tersayang...

4 OrG ConTeNg:

Mr.Clive said...

tapi pe yang I still tak paham,ape kene mengene tajuk ko tu ngan citer ni?hmmm

Hananeechan said...

ouh..tajuk tu xde kene mengena..tajuk tu just nk bgtau perasaan aku skrg..hahah...rase mcm nk extra lg 24 jam sehari..=p

lea|sya|chacha said...

nice story beb.asal kamu tak tendang je moto die bagi jatuh.den baru adekmu pecut.gile physco.kalo kakak org da menting2 da tuh.ni kakak diam adek yang angin ni cmne.huhu

Hananeechan said...

haah kan..lupe lak yg saya ni kakak..hahahhaha~
*perasan mude*