Thursday, February 19, 2009

Sungguh tak faham..Tanya@hana

1) Kenapa muda2 lagi da jd pelupa?

Ingat tak perihal scooter saya yg baru ditukar baterinya itu kepada bateri energizer yg tahan lebih lama? kwn saya ckp, "ko start la moto tu hari2..baru la bateri tahan"
ouh, itu macam ka macha? nasihat itu diberikan kerana saya jarang bwk scooter, dan kadang2 seminggu, atau hampir 2 minggu tak start. kalo nk kua pon, pacikbesa yg dtg amik :) ...dipendekkan cerita *pendek ke pon?*, saya pon berazam la nak start moto hari2..tanak tinggalkan moto tu lonely sorg2 kat tempat parking da..
so, pagi td g kelas, bwk la scooter...*padahal faculty saya 5 minit je jalan kaki dari kolej.*
xkisah la tu, janji kena tunaikan azam saya tu.nak start moto hari2..
bila balik kelas tadi, discuss sikit pasal subjek network ngn amy, pastu balik kolej, serang dining hall.

*********************
perut kenyang, hati senang, jom rehat bersenang-lenang.

tetiba jantung berdegup kencang, hati berdebar-debar seperti kehilangan sesuatu.
Cek2 dalam beg, SAH! mmg kehilangan sesuatu pon..
My beloved scooter. Kunci je yg ade dlm beg.
Scooter tertinggal kat fac. terlupa g kelas bwk dia tadi. pastu tertinggal. SENGAL btol budak nih..
Nasib la scooter yg tertinggal, kalau saya yg tertinggal cmana? scooter balik dulu..ha..kan haru tu!
Dengan berat hati, saya pon berjalan kaki g fac sorg2 dan amik scooter tu bwk balik.*tengahari ok!*
scooter ni pon satu. lainkali dah tau kene tinggal, call la, koman2 sgt pon miscall, xde la kene tinggal.
sekarang ni sape yg patut dipersalahkan? *hint: sudah pasti bukan saya*



2) Bilik air dan Handphone. Dimana relevannya?

Kat blok saya ade sorang manusia pelik. Saya taktau la kalau korang pon pelik mcm dia, so korang rase dia tak pelik.. tapi bagi saya dia mmg sgt pelik, sbb sy normal.ahahaha...
Satu hari tu, saya masuk bilik air tu, bru pas mkn nak gosok gigi.
tetiba saya terdengar suara lelaki yg sgt garau dan kuat.
Cuak. *ade laki masuk blok ke????*

Salah. sbb lepas tu dgr suara pompuan lak sembang ngan laki tu.
Pompuan tu bawak handphone dalam bilik air, sambil bunyi air yg mencurah-curah, sambil bersembang dlm hp dgn kekasih hati, sambil err, taktau dia wat apa dlm tu.mandi la kot.
Tapi korang leh bayangkan x? *bukan bayangkan dia mandi la.haishh*
cmana dia bwk henpon, sambil mandi, sambil sembang??

LOUDSPEAKER plak tuh. saya dengar kot sebijik-sejibik ape dia sembang.
Yg saya tak paham nye, apekehalnyer yg urgent sgt smpai dlm bilik air pon nk bergayut?
Takleh ke sabar 5 minit, mandi2 dulu bru sembang??*eh, 5 minit x cukup. tambah lg 10 minit.*
Mcmla lepas mandi tu taleh call balik, smpai tgh mandi pon nk bersembang? eee...tak paham..tak paham..sembang kosong plak tuh..kotla panggilan urgent projek 10 juta ke, yg smpai nak mandi pon kene bwk henpon kan..
nak tergelak pon ade dgr sore laki tu. *aip, xbaik kutuk org*
bukan kutuk..bgtau je la..ok, stop bergosip.


3) Saya tak faham kenapa Pringles takde logo halal. susah sgt ke nak mintak cop halal tu melainkan mmg x halal?


4) Saya tak faham lagi kenapa ade sorang budak floor saya tu suka study @ melepak kat pantry. kat tempat cerek masak air ngan tempat iron itu..Sempit la. nak iron bju pon segan bile dia duk ctu..*rase mcm org gaji yg sedang diawasi tuannye semasa menggosok baju*
tiap2 mlm lak tu. kena halau dengan roomate ke? dah x de bilik ke??
*aaa..kenapa floormate saya pelik2 ni???*

5) Saya tak faham kenapa exam wujud. Wat assignment je takleh ke? Praktikal lg penting kn. ngee ...

6) Saya tak faham kenapa saya banyak tak faham harini..

7) owh, serius tak faham kenapa michael scofield xbalas cinta saya. eheheh~ *wat2 tak paham*


pesanan penaja: kenapa mesti bila org tanya kenapa, org akan jwb: kerana.....blablabla????

8 OrG ConTeNg:

ShaFril said...

wah2 byknya yg awk xphm hahaha =P

wunny_hunny said...

wah..sgt pelik la mnusia2 kt klej awk tu..hehe...
'pelik itu menarik'

Hananeechan said...

hurm, tu la..xde sape nk tolong terangkan.

ShaFril said...

jgn serabutkn kpala dgn hal2 cmni...biaq je n njoy ur life dh le hahaha

Fiza said...

hoho..byk tu..hehe
yg psl scooter tu cuz awk jarang bwk..dats y lupe..tp nasib ingt..hoho..amalkn selalu,mesti x lupe..hehe
panas tu anggp mcm ngah berjemur di tepi pantai gitu..ahaks..

uik,yg gal ng toilet tu ade musykil ckit...dlm byk2 tmpt,nape toilet????? haaa...ni yg nk wat andaian bkn2 ni..ahaks...rase xkn kot die mandi ngn hp kn,rosak hp tu nnt masuk air..so???...jeng jeng jeng...
uik,jht la plak assume bkn2..hoho

pringles tu sy x ske so no comment gitu

em,lepak tmpt pantry?maybe die de rumet yg terlampau meriah kot..so tmpt pantry aman..atau die dpt ilham tgk org menggosok..ahaks

sy lebih prefer exm actually..assignment lg pening kot?

sori,sy pun x phm nape sy comment byk..ahaks

Hananeechan said...

shaFril: saya tak serabutkan kepala..saya serabutkan blog je.haha..

wunny-hunny: tu la..nape ntah dorang ni pelik2..jgn berjangkit kat sy nnt dah la..huhu

fiza: wah, org psychology ni mmg pk jauh betul. sy pon x terpk cmtu..huhu. klo laki masuk mustahil, tpi klo maknyah tu mungkin.. :p

agaknye la kan, budak pantry tu tgh wat bancian, berapa org iron dlm masa 2 jam. assignment kot.
ngee~

ShaFril said...

to fiza: wah2 pnjgnya jwb soalan hahaha =P

to hananeechan: rsanya dia dh jwb hmpr smua soalan awk tu ye x?muahaha

Fiza said...

sori, dh terbiase jwb esei pjg berjela gitu..ahaks