Tuesday, February 17, 2009

3 dalam 1

Semalam tidur nak dekat pukul 4, itupon susah gak nak lelap.
Fikiran terganggu.
Pagi tadi bangun kul 6.25..Segar. Xngantuk langsung. Pelik.

Kelas pukul 8. Terserempak dengan lyla otw g kelas gak.
Jalan ikut shortcut belakang DK2 tu. nak g kelas kat BK3.Network Advance.
Tetiba ternampak benda panjang.Warna coklat.Melintang atas jalan.
Spontan saya sebut perkataan "ULAR", tapi perlahan.
Tetiba lyla yg tak nampak benda alah tu, terpijak betul2 kat tengah2 badan ular tu.
Lalu ular tu pon menggeliat2, sbb kene pijak.
Spontan saya menjerit "LYLA, U PIJAK ULARRRR!!!" *tanpa menggunakan pembesar suara fo sure..xperlu kot.*

Dan secara refleksnyer kami berdua berlari-lari persis atlet yg tgh warm up, sambil menjerit-jerit persis perempuan gile tanpa mempedulikan keadaan sekeliling..*Tolong jangan bayangkan rupa kami sbb terlupa nak control ayu*
Disaksikan oleh seorang lelaki cina, yang akhirnya tersenyum geli hati melihat telatah kami.

*Malu*

Tak peduli. I hate reptiles. Ular adalah salah satu binatang yg even kalau tgk pon da bole meremang 1 badan. Ape lagi pegang. Bagi RM100 pon lum tentu saya akan pegang. Kalau nak bg RM1000, akan saya pertimbangkan dengan sewajarnya.

Senaman pagi berakhir disitu.

----------------------------------------------------------------------------


Pergi PJ17 nak isi minyak dan berniat untuk mandikan scooter yg tatau bape lama x mandi itu.
*Pengotor tatau ikut perangai sape.Tuan dia x cmtu*

Sampai kat tempat cuci tu, pekerja kat situ tengah cuci satu kereta.
So, logically, my scooter will be next la kan..

Saya duduk di kerusi, bukak buku, buat soalan cryptography.
Muka serius.
Tak lama lepas tu nmpak satu kereta masuk, nak basuh jugak.
Dalam hati berkata "Takpe, aku dtg dulu..dia kena tunggu la.."
Sambung wat crypto.

Setelah buat 3 soalan crypto which jalan kerja pengiraannya yg panjang berjela serta sangat membencikan *manusia mana la yg cipta benda ni*, saya berhenti.
Bangun dan pergi tgk tempat cuci.

Pekerja sedang basuh kereta yg BARU MASUK tadi.
Motor saya belum disentuh.
Wtf.

Panas terik matahari menambahkan panas yg sedia membara di dalam hati.
Tarik muka.

Pekerja tu buat isyarat tangan supaya tunggu.
Owh, sumpah saya tak faham kenapa saya yg kena tunggu.
Ada sesape yg boleh bagi penerangan yg rasional, tepat dan jitu?

Adakah kerana itu kereta BMW brand new, so dia perlu didahulukan, dan oleh kerana saya hanya scooter, buruk plak tu, saya kene bg laluan??

Lawak apakah yg sedang mereka mainkan? Sbb saya tak faham. Nonsense!

Ni yang buat saya nak nyanyi lagu situasi-Bunkface nih.
Diskriminasi betul.

Mentang-mentang la saya bayar 6 ringgit jer, dia bayar lebih, jadi kau nak lebihkan dia la?
Apa kau ingat, sbb dia bwk BMW, so aku la yg kena tolak ansur?
Sorry.
Kalau dia bwk Kancil turbo ke, Skyline ke, Merc ke, BMW ke, Mazda RX8 ke, Lamborghini ke, ada aku peduli?

Yang aku tau, First come first serve la beb.
Common sense camtu pon nak kene ajar ke?
Bikin panas jek...

--------------------------------------------------------------------------------

Pukul 2 ade exam Cryptography.
Taktau ready ke tak.
Formula yg Dr Omar ajar yg kena guna euclid algorithm tu saya x paham.
Serius tak faham sampai rase nak tido jek.Redha.
Kejap2 faktor, kejap2 kembangkan, apa yg dia nak sebenarnya pun saya tak tau.

So saya guna formula lain.Jumpa kat internet.
*Pandai2 je*
Lantak lah. Janji dpt jwpn dan cara tu lebih paham.

Good Luck korangss..


pesanan penaja: Dah tau exam kol 2, tak reti-reti lagi ke nak berenti menaip?
*bukan tak reti, x boleh.ini lagi satu masalah...sigh*

9 OrG ConTeNg:

asherapth said...

~hmm..trul tul ek scooter tuh..ikut prngai sape ntah!

~hehhee...ade event lumbe lari ke?adeyh!cian kt ular tuh kne pijak..ish2..lyla2..x enviromntl frenly langsung..ekekekke...

ShaFril said...

haha sbaq laye...da hikmah tu...wish awk berjaya dgn cmrlang insyaallah =)

Hananeechan said...

ikut perangai sape? aik, wat2 tatau plak ea...sape lagi kalo bukan......mr Mmbek...(sila guna nada yg betul ye)

ish, ular takde kaitan ngan enviromntl frenly la..klo ade pon, kene bg xde kaitan gak..xleh terima kenyataan...



thanks ShaFril..senang gak la soalan dia td..(soalan jela yg senang.jwpn belit2)

ShaFril said...

ur welcome =)...eh ular tu pnting dlm environment tau..kalau xdak xseimbang environment n nature kt dunia ni tau hehe =P

Hananeechan said...

mmg la, tp blum nak pupus pun lg kan..byk je lg..hehe

Rafidinho said...

la..apsl x tangkap je ular tu..pas2 panggil wartawan..ble masuk paper tau tv..huhu

ShaFril said...

hoho kalau nk kira cmtu sshla haha cian kt ular tu tau hehe

Hananeechan said...

Rafidinho: bukannye besa cam anaconda pon nak masuk tv..hehe

ShaFril: kene kesian gk ke? waa. xsuke ular.

ShaFril said...

eh mestila...ular tu pn makhluk Allah gk tau hehe =)...