Friday, August 7, 2009

Siapa yang gila sekarang? Aku : Mereka


Yuran cik hananeechan bagi 1 semester di universiti X (bukan nama sebenar). ipta ye adik2. bukan ipts. RM3,043.20 (gilak)

1 jam kredit biasanya di charge dengan harga RM50.
Sem ni aku ambik 12 jam kredit je, iaitu latihan industri.(xtau kenapa kena bayar gak.bukan dia mengajar apa2 pon)

let's do the math.
12 x 50 = 600

ok. jom kita tengok berapa harga yuran pengajian tu..
RM 1,312.20 (siap ada 20 sen tu xleh bla)

macamana la student nak pandai kalau pihak pengurusan pon tak reti kira ek? huhu~

Pesanan penaja : Mane nak korek duit ni?? aaaa

17 OrG ConTeNg:

~ilyanie_usyuk~ said...

Beb. pergi la cek dekat bendahari. jangan maen bayar jek.
Macam melampau la mahal giler kan
:(

[z@ck] said...

adess..mahal gila..
=$

Anonymous said...

hana.

tak pergi tanye bendahari ke???

-lea-

Are'Ja_(",) said...

hahahha....sistem kira tu tak betol..bek ko g btol kan semula koding die..koding die nak cekik darah org tu..huhu

saypOOL rafhtello said...

ni yuran aku utk 3sem!!!
bapak byk gler!!
u mne la ni...
nsb bek ukm bkn mcm ni..hehe..

Hananeechan said...

ilyanie : tau xpe. mahal namampos. tapi xde masa nak g tanya bendahari. call pon tak angkat. sape tau email bendahari??

zack : gila mahal.....

lea : lom.. :(

areja : hehe.. agak aa..

saypool : slalunya xsampai 3k. xtau kenapa sem ni bengong.

Dania said...

giler, cekik kedarah nak mampos..ingat anak raja ke belajar situ..baik ko tanya,jgn wak diam..

a little less conversation said...

pehh..mahal gle..ak blaja dlu pn x mhal cm gini..

yg ak tau pn..yuran dak2 engineering plg mahal pn..tp xde r smpai 3k..gle pe

ak suggest, ko byr tang 2 kupang tu je..haha

p/s:time ak wt praktikal pn..tertnye2..npe perlu byr yuran sdangkn muka lect pn ak x jpe..

lucky said...

erkk.. xtkate... speechless.. n seangkatan dgn nye.. mhl wooo...

eyena said...

gila laa.. huhu sabar weh p bendahari buat kecoh sikit.. ngee cam tak logik tau. adoiiii

eyena said...

gila laa.. huhu sabar weh p bendahari buat kecoh sikit.. ngee cam tak logik tau. adoiiii

Orang Senyap said...

ui.. giler mahal..
ada yang makan untung sampingan ke kat sini.. haish

Anonymous said...

Li slalu nye mmg mahal..100 1 jam..

Hananeechan said...

dania : heheh..tau xpe.

rafi : betul2. bayar yg 2 kupang je..

lucky : tu aa pasal

eyena: haihh..saba jela

org senyap : salah kira kot..

anon : tak la..senior saya 50 jek apasal lak sy kena 100? lgpun klo 100, kenapa mesti rm1,312.20 tu? 12 jam kredit je kot..tak logik..

lagipun, pehal nak letak li mahal2. bukan diorang mengajar pape pon..exam pon tak.

Anonymous said...

g minx cuti..pstu serbu pjabat bndahari bwk senapang.....
-dzul-

L&F said...

wow.. terer math la kau yek..
jadi bendahari hidupku leh..?!
hehehe..

Hananeechan said...

dzul : bak pinjam senapang.

L&F : mampu ke? gaji mahal neh. hahha