Wednesday, April 15, 2009

Kau Menggoda, Aku Tergoda..T__T

Haiii....
Kita bertemu lagi dalam rancangan di mana joe jambul..
Tapi, aku tak peduli pon joe jambul ada kat mana. biar la dia. kita wat hal masing2 je, okey..

Rasa macam da lama tak hapdet blog.
ye ke lama?
tapi at least ada gak la org tanya nape tak hapdet kan..
ada gak la org caring.hikhik.*gelak gedik*


ok lah. biar la aku berterus terang je.. final exam lagi berapa hari je. so aku kena la purak2 busy macam org lain gak...aku sangat busy study sejak dua menjak tiga menjak ni.*muka serius*
eh, betul ni!!! tolong lah percaya. tolong. aku serius. *masih mengekalkan muka serius*

haih..tak percaya sudah. memang aku tipu pon.uhuk uhuk.

ntah la..mmg tak leh blah. nota aku semua dalam laptop..bila baca nota, buat nota pendek sikit2, tetiba jek skrin facebook ade depan mata. serius aku tatau camana boleh mucul. bila dah ada facebook depan mata tu, terbuat kuiz la plak,kuiz bodo lak tu, tapi gedik gak nak buat, terkomen gamba la, terbalas komen, macam2 terrr la..tu yg aku geram tuh..

Bila dah bosan tgk fb, sambung study balik.. tapi yang aku pelik sgt2 tu, skrin nota aku memang tak tahan lama tau. asyik hilang je. asyik tunjuk benda lain jek. blog org la, game la, ada2 je tau..elok plak time2 exam ni org lain rajin update. asyik tertengok jela kan. haih, betul la org ckp. bila kita nak buat benda baik, mmg banyak halangan. kalau nak buat jahat tu, senang plak. huh.

so, bila aku dah fed up, aku pon blah dari meja, sbb laptop byk sgt dugaan.. aku amik printed notes, pen ngan kertas kosong, pegi plak kat katil. 5 minit, ada la dalam 7-8 baris ayat..10 minit, 9 baris ayat. 15 minit, 9 baris ayat.. selepas 1-2 jam, masih 9 baris ayat. huh! tertidur rupanya. tengok. ada je kan halangan dan dugaan untuk study...
haih..

ala, kalau aku g library pon, mesti aku bwk laptop. benda sama gak yg akan berlaku. takde maknanya..huhu. melainkan study group. yang ni ok la sikit. bila discuss2, takdela ngantuk n takde la bosan..


oh exam..cepat la kau blah dari hidup aku..
oh internet, berhenti lah menggoda aku..
oh katil, jangan lah kau seru2 aku tiap2 setengah jam..
sesungguhnya, aku insan lemah..

T____T

8 OrG ConTeNg:

ShaFril said...

haha byk tui dugaan ek...try la study ats meja n letak laptop tu kt katil...biaq katil seru laptop tdoq ja haha

a little less conversation said...

klau cm2 bia laptop je tlg jwbkn xm anda..erkk..haha

wunny_hunny said...

hahaha..siannye die..ish3..
kalo gitu kn, ape kate uninstall mozilla ke internet explorer ke..ha..nnt xyh la nk bukak tenet. uninstall skali sgala ym, msn, skype, gtalk..wahaha..main taram je sebut!

filanastasia said...

alahai.. kamu neh comel bangat.. biasa la dik.. gtu ler study.. manyak benor dugaan nyer.. huhuhuhu.. lagik2 la budak2 skarang lebih advance dr kami dulu.. dulu kalau nak tenet kat lab jek la.. budak2 skarang beruntung.. tu yg manyak cobaan tuh.. heheheh

anyway.. good luck exam ya..

S h i n o said...

nanti dapat result.. harap2 gembaq hehe alaaa wat la ntri suh doakan awkk..

ramai ni nak doakan :D

Hananeechan said...

shafril : xelok letak laptop atas katil.heheheh

rafi : boleh ea? kalo bole nk gak wt cmtu. =p

Wunny : apesal tak suruh format je satu laptop.. T__T

Filanastasia : haah. betol gak. makin senang dpt tenet, byk la plak dugaan. thanks.. :D

Shino : kena wat entry khas ke? apa kata awak doakan je dgn ikhlas. heheh.. :p

dania said...

hahahha, samalah apa yg kita rasa...xbawak laptop nak guna, bila guna xsampai stgh jam bt bnda lain..
cepat exam berlalu...blur btl exam this sem..

Kersani said...

memfokuskan diri utk study boleh kata menjadi antara halangan paling besar bila nk study.
agree with u.
last2 close all tabs, sign out ym, gtalk n skype, barulah boleh fokus. hehe!
nice blog!
may i put ur blog link on mine?
thanx! :D