Friday, April 24, 2009

Cuba teka..Apa akan jadi bila.....

Tajuk gedik.
Cuba teka apa akan jadi bila aku dah start pegang buku ni?????



1. Teruja.
2. Muka tersenyum lebar kalah julia roberts punye senyum..
3. Exam entah ke mana..Lupa diri.
4. Nota-nota yang sering menghiasi meja dan katil akhir2 ini akan hilang ntah kemana.
5. Orang buzz2 ym pon kompem aku tak layan.*ade ke org nak buzz?*
6. Makan minum aku akan terabai. *walaupun slama ni xpenah jaga sgt pon*
7. Katil bakal menjadi teman baik.*walopun slama ni mmg akrab pon*
8. Wajah edward cullen dan bapak dia akan menari-nari di depan mata.
9. Kebarangkalian yang tinggi untuk tidak menyedari bila SMS masuk.
10. Tak tidur malam selagi tak sampai muka surat terakhir.





Kesan :
1. Nanti exam tak dapat jawab.
2. Lepas tu dapat result teruk.
3. Nanti tak dapat grad on time.
4. Lambat kerja.
5. Kawin of coz la lagi lambat..





Cara mengatasi :
1. Jangan sentuh. Tengok je dia kat atas meja. *tak kuat iman ah beb*
2. Simpan elok2 dalam kotak sampai habis exam. *pon xleh gak sbb nanti akan terambik jugak dibawah paras sedar*
3. Bungkus2, bagi balik kat pacikbesa suro dia simpankan dulu selama seminggu. *xsggup berjauhan la plak*
4. Simpan kat bilik lyla supaya kalau rasa nak baca jadi malas sebab kena naik atas. dan lyla memang takkan sentuh buku ni mahupun tergugat sebab dia tak minat. huhu..




Uwaaa...Buku itu sungguh menggoda jiwa batinku..T__T
Exam..cepatlah habis! tak sabar dah ni.

13 OrG ConTeNg:

damme damiah said...

dapat the whole collection untuk hadiah bday ke?
besh gilak
*dengki*

eh, lupa,
happy belated bday
:)

M A S R U R A H said...

salam...

wow bru belik ke tu...

harcover sume tu...

mas pi hr tu book fair...

harganya..rm300lbh maaa...mhll..
xckup duit uhukuhk...

beli due je dulu...

due lg hold on...hahaha

asherapth said...

~kesan palg ketara...

1.pkck besa akn ditolak tepi.
2.panda n nicie menghilangkn dri (kne sumbt masuk dlm almari coz nk letk buku tuh ats katil)

T_T

~xsangupppp..tidakkkkk!!!!!

asherapth said...

~erm2..pembetulan yer..pakcik bsa bukn sahaja ditolak tepi malah sudah tidak dikenali lagi kerana wajah edward ngn bapak die menari2 di depan mata si pembaca iaitu budak kecik!

ShaFril said...

oo ni buku series twilight punya ek?haha bca je dgn hti yg sng muahaha =P

amir acap said...

hahahahaha....hananeechan...kamu ini lawak bangat seyh...hehehe...
so kesimpulannye..tgk je la k buku tuh..hehehe...

a little less conversation said...

lor dr jwpn yg anda listkn 2..xde pn ckp anda nk baca buku 2..huhu..so bole g nk studi..even nk tidur awal pn leh gak..

cth: (pehh siap g contoh tu)
"10. Tak tidur malam selagi tak sampai muka surat terakhir"
-->bkk je muka terakhir..abih cite..pas2 leh r g tdo ngn aman nye..
haha

alanakiele said...

wow whole collection... i i only have the ebook version.. although the story's the same but surely lg best experience reading the printed version..hardcover lak tuh...

MuNiR said...

he he klu ak kan. .
ak letak buku 2 dlm bekas. .
pinjam lighter sesape. .
bubuh minyak tanah suku gelas. .
settle masalah dunia woii. .

rocK!

Hananeechan said...

damme : thanksss.. :)

mas : hehe. tu yg geram nk baca tu.

pacikbesa : nasib la..sape suh bg.=p

shafril : 2 yg nk dgr tu. haha

amir : ala. tgk lama2 nnt tergugat la.

rafi : ish, mane leh intai ms blakang.pantang. kena baca dari awal.huhu

tasya : same here. i also have the ebook version. yup. the experience won't be the same. lenguh baca depan lappy. =p

munir : banyak aa ko! sayang gile kot mende nih.

S h i n o said...

buku ape ni.?
ehe sy xsuke baca buku
tp suke tgk gambar je

:P

Fiza said...

same la..
time midterm dulu, leh lak stop bc buku utk midterm semata2 nk bc buku cite..nsb midterm dpt jwb..klu x,menjwb la nnt ngn family..haha

kesimpulannya, jgn dok bukak,jgn tgk even sehelai ms mahupun sebaris ayat mahupun sepatah perkataan..
semoga berjaya..hoho

Hananeechan said...

shino : adeyh susah la cmtu. klo nk byk gambar tgk album je la.huhu

fiza : tau xpe. mmg xleh bukak or konon2 nak baca sikit.nanti terus melekat..susah 2. huhu