Saturday, April 4, 2009

Just Another Random Ramblings..

Korang nak dengar cerita tak?? okey. duduk duduk duduk..
Dalam sebuah kampung, ada seorang perempuan cantik bernama joyah. erm, tak best plak. tukarla, nama tipah..tipah seorang gadis yang dah tak gadis..kesian.. tapi tipah bangga, sebab walaupun dia macam tu, masih ramai jejaka poyo yang tergila-gila kan dia dan tak kisah dengan kekurangan tipah. dan tipah pon layan jelah..rezeki jangan ditolak.*eh???mcm terbalik je* taktau la berapa kali tipah da hilang gadis.. pada suatu malam yang hening, tipah telah pergi ke rumah teman lelakinya untuk tumpang tidur sebab da lewat malam. dek kerana kepenatan, tipah pon tertidur kat sofa...

tiba2....



to be continued...

bosan la plak macam wat karangan spm.
ok, next!!


Aku masih mencari dan mengkaji dan masih tak faham-faham sampai sekarang, apa MUSLIHAT sebenar orang yang lepas buang air besar tak flush..dan paling tertekan bila aku menjadi saksi kejadian jika aku ditakdirkan untuk menjadi manusia bertuah yang masuk ke tandas selepas manusia itu..arghh..TOLONGLAH faham penderitaan ku ini. takkan nak kena buat kempen "flush lepas berak" baru reti nak flush kot? adoi laaa...*hantuk2 kepala kat bantal. xboleh hantuk kat dinding. sakit bai*

tapi, kalau buat kempen pon belum tentu dia terpengaruh....sebab tengok jela macam kempen "taknak merokok" tu. ade org dengar???? harapan ah....
sape yang rasa pedas2 tu gi cepat minum air. sape suruh makan cili. =p

next!!


kalau lepas makan/hang out ngan kawan2, dan bila tiba masa untuk berpisah, dan ikut haluan masing2 untuk kembali ke pangkal jalan, apa yang korang cakap kat kawan korang tu??

-babaiii../
-jaga diri../
-selamat malam..
macam itu kah?

ada kawan saya dulu, selalu cakap :

ayat 1 : "babaiii.....jalan elok2. kalau jatuh bangun sendiri.."
komen penulis : "of coz la bngun sendiri.ingat senang ke nak jumpe prince charming yang tetiba muncul dan tolong angkat. susah babe!!"

ayat 2 : "babaiiii....jalan elok2. kalau jatuh miscall!!!"
komen penulis : "err..perlu ker? perlu ke telefon kawan just nak bgtau kite jatuh? bukannyer dia nak datang tolong angkat pun kan?kan? dia nak tolong gelak je ade la.. T__T "

ayat 3 : "take care. kalau ada orang ngorat jangan layan tau!! tapi kalau hensem, mintak nombor telefon dia, bagi kat aku.."
komen penulis : "kenapa dia cakap jgn layan kalau ade org ngorat, tapi kalau hensem, suruh mintak no tepon plak???suruh bagi kat dia plak tuh. ini tidak adil..saya bangkang yg arif."

sengal betol la..
tapi aku pon dah berjangkit gak, guna ayat2 ni ngan kengkawan. :)


next!!

next!!!


woi, aku cakap next..
next!!!!!!

da habis lah wei..
dah2 gi sambung wat kerja balik..

ttyl.. daaaa~

11 OrG ConTeNg:

filanastasia said...

hananeechan : kalau fila jika jumpa face to face ; take care be safe.. lek lok drive.. kalau tak pun.. byex... tak pun.. samekom.. tak pun love u muah.. actually ikut jek la apa yg terkeluar dr mulut time tuh.. huahahah

ShaFril said...

alamak awat yg crita awai2 tu 2 be continue?tgh best bca tu muahaha =P..em sya pn penah jd saksi kejadian tu..geram gila kt org yg xflush tu grrr abs lupa sgla apa yg dibaca b4 tu =P

amir acap said...

hahaha..
kamu ini hananeechan..
bersabarlah kamu..bese la tuh..
air xde kot nak flush..
heheeh..
em tgk la, malas la nak bg no fon..
hehehe..

Hananeechan said...

filanastasia : kalau ayat normal2 tu tahan lagi.kalau ayat yg dibawah paras normal yg takleh blah tuu..huhu


shafril : aip.budak bwh umur xleh baca. haha. tau xpe. dia ingat bukti yg dia tinggalkan tu unik ke, sampai nak suruh org lain tgk? huh!


amir : air ade la..diorg je xreti2 nak flush..eh, kamu hensem ke? take note : mintak no tepon kalau hensem je. hahahhahahahh
=p

A.B.U said...

ak kurang bersetuju dengan line kempen x nk merokok tu
BANTAHAN YANG ARIF (jap lagi x pasal2 arif terperasan...ahaks..)

a little less conversation said...

1st cite:
eh ni dh episod ke bp..dh season finale ke ni..huhu

ok..next
wat je kempen "sape flush pas berak, adiah mnarik mnanti anda"..haha

ok..next
ckp je "eh nk blk dh ke..hah..blk r,xde sape pn nk halang"..wawa

next plez..
next..next..alamak apsl xleh next ni..haha

Hananeechan said...

ONE@ABU : haha. ko terasa ke one?hikhik..


Rafi :
-Baru season 1 nih..nantikan kemunculan episod seterusnya.
-hadiah ape nak bg??xkuasa..huhu
-hehe.ok gak tu. nak balik da ke, sila la berambos.
-takleh next? beli la remote baru..da burok sgt tu..

~ilyanie_usyuk~ said...

Oh, my dear.

Saya pon selalu menjadik saksi kejadian dalam toilet tuh.
Kalau bahan bukti cantek, takpe jugak. Ah, x dapat bayangkan. uwekkkkkkkkkkk!
Menyampah betol.
Habis kejap ilmu yg belajar.
Kena study balik. HAHAHA~

Next! Saya sukee sangat menggunakan ayat no 1 dan no 3. HAHAHA~
Kalau ada orang hensem mintak no fon, bg dekat aku. Hiks
Macam ape jek kan.

=)

Benrauf said...

ape jadi kat tipah tu? dia lupa nak flush lepas berak jugak ke? :D :D :D

Hananeechan said...

ilyanie : tau xpe..dia ingat cantik kot bukti yg dia tinggalkan.huhuhu


benrauf : nak tau lebih lanjut boleh beli cd dari saya. haha.

S h i n o said...

bila nak abes ni..??

heheehe