Wednesday, December 1, 2010

Orang tamak selalu apa adik-adik? Rugii?? Salah!! :p


Semalam kan, ada sorang budak ni tak makan seharian.. busy study untuk exam lah konon..
Malam tu bila dah ada tanda-tanda cik gastrik nak melawat, budak tu pon ajak la kawan dia keluar makan, walaupun esoknya ada exam pukul 8.30 pagi. T__T

Disebabkan budak ni ada kupon subway, Buy 1 Free 10, (WAH engkau.. ingat subway tu abah ko punya ke nak bagi seploh.. Buy 1 Free 1 sudey~) dia pon bergegas ke subway bangsar bersama qyra dan lyla.

Tapi, bila dah sampai baru terfikir, kitorang 3 orang je..camana nak buy 1 free 2?? Kedekut lah katakan.. So, dengan tamak haloba nya budak yang konon tak makan sehari tu offer diri nak ambik 2 sandwich and guna lah 2 kupon, dapat 4 sandwich 6 inci yang gedabak. (Tapi masa ni budak tamak haloba tu yakin gila dia boleh habiskan semuaaa~ )

Budak tamak haloba tu pon order lah, italian bread + teriyaki chicken (1st sandwich) + steak and cheese (2nd sandwich) + all vegies except green bell pepper and pickles + bbq, mayo, and mustard sauce = gembira tak terkira...



ini lah hasilnya.. semak kan?? ha ha. cuba bandingkan dengan gambar bawah ni..


lain tak? lain tak?? ha ha.. tipah tertipu.
(picture from google image)



Sesi mengenyangkan perut budak tamak pon bermula...



Inilah budak tamak haloba tu. Teruja dapat makan setelah sehari minum air je..




Tengok, diorang taknak layan ke-teruja-an budak tamak..
Masing-masing buat-buat busy.
-_-"




Pandang sini please~



Qyra dengan chicken teriyaki nya..




Lyla dengan steak and cheese nya..


Budak tamak tu larat makan 1 je lah seperti yang dijangka. Lagi 1 bawak balik jelah yang mampu. Tapii... disebabkan budak tamak tu study sampai pagi sebab ada exam (kalau takde jangan harap), akhirnya sandwich lagi 1 berjaya dihabiskan pada jam 4 pagi!


Jadi, moral of the story is...

Orang tamak selalu kenyang..
boleh?
:p



11 OrG ConTeNg:

wanie said...

hahaha. suka gmbr yg 1st tuuu..sbb bole feel ape perasaan kamu bile dpt makan :P


kyg gile bile mkn 1 je tauuuu~

Hananeechan said...

tauuuu..tapi tamak jugakkk..xdapat diselamatkan! :p


haha..tau xpe..indah khabar dri rupa~

leafareesya said...

jadi saye kene jadi tamak ke? ghehgehhehehe

Marya Hana . said...

erk. i pantang nampak makanan.. T.T

Hananeechan said...

lea : haha. marilah tamak bersama.

marya : yeah me too..irrisistable!

sekamar rindu said...

salam..

janganlah tak makan..perut kosong mcm mana nak study untuk exam..

follow blog awak..

Hananeechan said...

sekamar rindu : wslm..erm, tula..bila sakit perut baru sibuk nak makan :D
tQ

yenyenpreng said...

boleh! :)

a little less conversation said...

cane nk dptkn kupon beli 1 percuma 1 branch..haha..ade lg x kupon buy1 free 1 tu..huhu

Hananeechan said...

yenyenpreng : yaay! jom tamak lagi. :p

rafi : kawen la dengan anak tokey dia..jgn kate 1 branch, sploh pon xde hal punye!

ade, nak ke? tapi sampai 31 disember. :D

Anonymous said...

Baik pengiriman dan posting ini banyak membantu saya dalam assignement kuliah saya. Terima kasih Anda sebagai informasi Anda..