Monday, August 9, 2010

Waktu berbuka puasa dan imsak 2010


Klik gambar untuk tumbesaran ye~
Sumber: Jakim


Selamat berpuasa diucapkan kepada seluruh umat islam. Di harap puasa tahun ni membawa lebih banyak keberkatan. Disebabkan saya berada di area KL, so saya letak jadual berbuka puasa dan imsak 2010 kat sini. Kalau tengok kat jadual tu, makin lama buka puasa makin awal. Tehehee :p

So, macam biasa, entry2 akan datang akan lebih bersopan, serta tiada unsur2 yang boleh mengurangkan pahala. Hopefully! :D

Kalau pergi bazaar ramadhan tu, bawak duit sikit2 jer. jangan banyak2. nanti mula lah rasa macam nak makan semua yang ada kat situ. maklumlah, perut tengah lapar. bau sedap2 memanggil pulak tu. memang borong la kan.

Ada juga kawan2 lelaki yang 'berjimat' masa bulan puasa ni. diorang pergi berbuka kat masjid je hari2. Kalau yang memang dah selalu pergi masjid tu tak heranlah kan. ini yang tak penah jejak kaki tu, tiba-tiba masa bulan puasa, memang muka dia jer ada time berbuka tu. hehe.. takpela, at least pergi jugak masjid. daripada yang tak pergi langsung..kan?

Oh ye, tahun ni saya ingat nak mengaji banyak2. tapi Qur'an saya hilang. (Qur'an pon ade orang nak curi. sumpah tak faham.) So, sekarang ni saya mengaji guna handphone je. memang nak rabun pon ade. kecik kott tulisan dia. so, siapa2 yang nak pahala lebih tu, bagi la saya pinjam quran sementara saya nak balik ambik quran kat rumah. :p


2 OrG ConTeNg:

Mr Noble said...

apsal tak guna quran online je?

Hananeechan said...

slalu ngaji terus kat sejadah. ntah cam pelik lak nak ngaji depan lappy. :p

xkn nk bwk laptop kat sejadah. gile smgt.hehe :p