Wednesday, December 9, 2009

Unfaithful?? Curang?? Yennadaiii..

This negative word is haunting me right now..
Kenapakah? Bagaimanakah?? Apekahhhh??? Kah kah kah?????

haihh..ok, enough merepek..
I want to ask you one question. erm, not really one laa...a few actually..
Ok, let's begin..
(bersedia...)

Korang bukak facebook pada suatu hari, tetiba kat bahagian updates tu nampak kwn korang si 'A' punya updates..
kawan korang tu lelaki... girlfriend dia pon kawan korang jugak, si 'Z'. kamcing plak tu..
Dalam updates tu, si A di tagged dalam 1 album bersama seorang perempuan, let's call her B..(B tu bukan stands for blaire mcm gossip girl tu, but B lain..heh)
Disebabkan perasaan menyibuk ingin tahu yang tinggi, aku pon click la kat album tu..

Penuh la 1 album tu dengan gambar2 si A dan si B bermesra-mesra dalam kereta n tepi laut..tajuk album tu plak "me and my sayang".
i was like, EYH???? did A and Z already broke up?? Whaddaa...


Soalannya..
What will u do? i mean the next step..(memandangkan ko kawan baik si Z)
a) Hantar msg kat Z, tanye kabar n tanye, how's her relationship with A
b) Hantar msg kat A, tanye "ko da break dgn Z ke?? lawa awek baru.."
c) Terus memaki hamun si A. kau lelaki durjana. heh
d) Tiada tindakan susulan
e) Tiada dalam pilihan jawapan

OK, as a kepochi caring person, of course i choose option a..
I sent her a msg, asking how is she, and how is their relationship..
She said they're okay..just like always..
i was like.. 'Ouh, sporting gile kawan aku ni..'
Feeling relieved, Then i said, goooooood..i tot u guys already broke up after i saw that picture. hearing that you guys are ok, im happy. korang sangat padan..don't break up, ok..

then, of course the moment of truth is about to come..
she didn't see the pictures.. she know nothing about the pictures.. she's so curious about the pictures..

i was like "what the....dia xbukak facebook ke? aku salah tanye ke??huhu"
serba salah gile..aku ingat dia da tgk gambar tu, n she was okey..gambar tu update dlm facebook kot..how come she didn't see??? haiyaa..

ok, here goes the 2nd question..
If u were at my place, what will u do when she asked a lot of questions bout the pictures?

a) just tell her the truth..gambar mesra2 berdua dalam kete, siap ber sayang-sayang ape sume jadah tu..n dating tepi laut..huhuh
b) just tell her some lies so that A won't kill me for telling Z his dark secret..
c) tell da truth, but only some of them.."gambar biase2 je, dalam kereta..rasanya mcm kwn baik dia kot" untuk sedapkan hati..
d) don't tell anything. "jgn tanye aku. aku tanak campur.pegi la mamp**."
e) Tiada dalam pilihan jawapan.

ok, once again, of course i choose option c..sebab mcm tak sanggup nak rosakkan hubungan org, jadi batu api..tapi nk tipu pon xsampai hati gak.aku pon mane reti tipu2 org ni..huhu...walaupun mmg trang tang2 si A ni play stick three--> main kayu tiga..

And guess what...when i check again, gambar tu dah xde..sume updates pasal dia komen gambar n ape sume tu dah xde...gone..yillekk..huhuhu..ok. nampak sgt nak cover line. sbb gambar tu si B yg upload..mesti si A suh delete sbb tanak kantoi..duh~

kesimpulannya, diorang tak gaduh la kot..and aku rasa si A masih sempat cover line sebab xkantoi gambar tu..tapi kesian dowh kat si Z. kot ye pon kuota ade 4, lek2 ar isap okok dlu bro..gelojoh tol..
nasihat aku kepada si A, sila bertaubat nasuha ye.. :p

7 OrG ConTeNg:

cirrhilabrus said...

kalau saya kan. saya save gamba tu. skeping pun cukup. one day kalau dia buat hal lg, bocorkan semua. hahahaha *evil laugh*...i think i should protect my fren la. kesian ouhh. belum ape2 lg dah dicurangi. lgpun blum kawen. dia pantas utk dpt laki2 yg lg better. hehehe.huhuuuu~

Mr.Clive said...

salute the bf lah!hahaha :P

Arief Arf said...

haaa,
sbenarnye panjang gak jawapan aku nak jawap ni,
tapi xpe la aku pendekkan.

aku rase la, kalau ko betul2 besfren bff ngn si z tu, ko tanye la betol2, n then bagitaw je la the real thing.

kalau setakat kawan biasa je, aku rase ok la kot kalau tanye biase2 je, n then xyah la cakap pasal gambar tu.
biar die sendiri taw sudah la.

tapi kesian pun kesian la jugak kan..
entahla kalau aku,
aku sendiri pun tataw ape aku nak buat sebenarnye..
hahaha

cewah, aku beriya jawap panjang2 ni pehal?
aku bukan "A" tu ehh..

hahahahaha

X)

Hananeechan said...

yna : tu la pasal, xsempat save, dia da buat proses pembersihan..huhuhu. xde bukti.

clive : ko memang suke kaaann..

arief : masalah la aku baik dgn A dan Z sekaligus..and tanak dorang break. pe kate aku g psycho si B..hahhaha..*busy body nak mati*

Rafidinho said...

ko diam2 suda hana..xpn klau ko nk nmpk lg real n kejam..ko ajak si A n Z tu jmpe dpn2..pastu ko sje la ckp ko de tgk pic tu..haha

p/s: bg ak, pilihan jwpn ak ialah P stand for Paparazi..hahaha..ko jd paparazi jap

jijie said...

aiyak..
#1 curang yang tak beragak
#2 agak-agaknya si B tau ke x si A dgn si Z?
#3 ke si Z tu tau juz buat-buat taktau dek kerana terlalu sygkan si A?

Hananeechan said...

rafi : kalo depan2, xsggup aku nk tgk laki bini gaduh..kang tak pasal kene tempeleng gak..heheh


jijie: 1:betol! 2: si B tau, trang tang2 kat facebook tulis si A is in a relationship with si Z.
3: si Z mmg taktau....sian dia.