Thursday, July 2, 2009

Why? why? whhhhhhhhhhyyyyyyyyyyyy~

Saya tengah praktikal kat mimos, technology park.
Team saya sume lelaki kecuali saya dengan nanthini.
bosan giler takde geng..i mean, of coz la kan, i need someone to tell me this, n that, from a girl's perspective.

ala, korang tak faham..bila join ngan dak laki cam susah sikit la..
time makan, diorang suggest mkn kat mamak. aku tgk nasi dia memang banyak gila la. kalau pompuan, mesti suggest mkanan yg sedap instead of banyak. kan?

makan ngan dak laki, susah gak. eventho nasi diorang banyak, diorang tetap habis dulu.. aku tengah sedap2 duk makan, tetiba baru perasan, diorang tgh tunggu aku habis je. adoii, hilang terus selera aku..takkan nak wat diorang tunggu lama, kan? tak best.

perbualan time makan pon cakap pasal on-going project yang kitorang involve. cuba bayang kalau mkn dengan pompuan, mesti topik dia lebih menarik kan? kan?

lepas tu g surau, of coz la sorang2 dlm surau..takkan la nak join diorang gak. bapak melampau.. lepas semayang, pompuan mesti nak betul2 tudung dulu, bedak2 sikit, tapi yang laki da tunggu kat luar. aaa..giler rushing. u get what i mean?

hurm...i really need a girl friend. bukan les, just teman berborak dan bergossip dan berjalan. heh..

on my 2nd day to work, hujan lebat gile dasyat sampai rasa macam nak masuk umah balik, mengeram bawah selimut.
tapi sebagai pekerja yang berdedikasi, saya redah jugak la.
nak menjadikan cerita saya lebih perfect, masa nak keluarkan baju hujan tu dari motor, tersangkut n koyak la pulak.. tapi pakai jugak, cukup syarat. apa lagi, basah kuyup habis la tadi.uwaaaaaa

bila nak scan attendance, dia tak dpt detect cap jari saya sebab basah. asyik denied je. nak lap pon takleh sebab baju basah. sedey gila. tapi setelah berusaha dengan gigih, akhirnya dia detect gak. tu pon da dekat pukul 8.30...

masuk lab tu, bapak aa menggigil. baju basah, tudung basah, kain basah, kasut basah, tangkap basah, eh tak2.. pastu duk tempat aircond. huh. sangat best! T_T
jadi saya pon masuk toilet keringkan apa yang patut guna hand dryer dlm toilet. ala2 mr bean buat tu la...sedey gila hari ni.. da la tak sempat breakfast.

waaa...i need a driver..anyone?

19 OrG ConTeNg:

leafareesya said...

saba la ye hana.
insyaAllah nnti2 ok.

Dania said...

sedeynya story ko ana...takpa jgn cpt mengalah..usaha tangga kejayaan..be strong ok..

Yna Izyana said...

sekuntum flower dihurung sang kumbang.mesti nmpak kamu sgt chumel.hahahaha =P

**tp mmg sedih jgk kalau sorg2 pmpn.nk g mana2 agak ssh jgk la kn.semangat! hahaha.

~qeiralif~ said...

simpatu ak dgn ko ni hana..
ngeee..
ko nk gossip eh?ak kan ade..
huahuahuah

mynameisqiqi said...

oowh sedih nye~!
takpe, aku teman mu hana~!
hehe. ala2 nak belanja mcd kan..
:D meh bawak helmet lagi satu.
i teman u, u teman me. hehe

Are'Ja_(",) said...

haha..aku da merasa kerja macm ko ana..dlu pun aku 2 org jerk pompuan 20 lelaki..bapak payah nak buat pape.mcm susahkan dorang je..tapi still have fun ngan bebudak lelaki ni..
takpe na..be strong k..jgn putus smangat..ujan tu ujan rahmat..hek3..

Hananeechan said...

lea : hopefully.. :)

dania : hehe. thanks mel.

yna : tau takpe. tak best la..

qyra : bab gossip ko mmg sentiasa ada la qyra..huuhu

qiqi : hehe. blanja jgn tak blanja.

areja : memang rahmat pon...rasa sejuk mcm duk kat luar negara.

a little less conversation said...

ye ke topik pompuan lg best? ermm..denied..haha

ko nk cr dreber ke..ak offerkn diri..tp ko kne byr standard rate bdk degree r..basic rm 3k not included allowance and OT..
ok deal??
haha

Abdull Khair Kamaruddin said...

that's why i love to be a man. It's all about passion and commitment in whatever we do.not about the side things that might slow down the productivity.but going through that kind of live is seriously brings pain in the ass.how come they can only talk about work even when they having their lunch?are they don't have any life beside that?i pity them.hurm.anyway, how much is to much?(not related to the topic.haha

Orang Senyap said...

hana.. ala, sedeynya kamu.. banyakkan bersabar la eyh?

tapi ada juga dulu saya macam kamu, tapi nie terbalik sikit.. one guy ngan many2 gurl.. alahai, maha segan.. tapi kena jugak la hadap..

eheh.

Hananeechan said...

rafi : boleh2. tapi awak provide kereta, minyak n on call 24/7.

kaer : how much is too much?? tatau la. so very much la kot

orang senyap : segan ke? hehe. yela, awak kan org senyap, patutla segan. :p

asherapth said...

~alalaa..cianyer dk kecik nih..hmm.tp dpt bju ujan baru kn?hehehe...xde pon cite tuh...:( sedihnyer

A.B.U said...

ololololooooo.....
ciannye...

Hananeechan said...

asherapth : hehe..thanks for the rain coat! :D

abu : kesian je?

A.B.U said...

bis nk pe lg?
lebey2 kang kontroversi lak
huwahahaha..

~ilyanie_usyuk~ said...

Owh kamu intern bersama si firdaus tuh eyh?

Selamat ber-intern ea
Hiks
:)

blog vacío..^__^ said...

huh..?? pratikal kat mimis u mean kat tpm kew.. sy keje kat scope standard chartered..

Hananeechan said...

abu : blanja makan tak kontroversi la. haha

mclong : yup. skali ngan firdaus. 1 team.

blog vacio : yup..mimos kat tpm. ^^

ShaFril said...

ish3 ciannya awk....sbr byk2 ye..da hikmah tu huhu