Sunday, June 7, 2009

Makhluk Tuhan Paling Perfect. *konon*

Aku ada sorang kawan. dia banyak cakap. dalam 20 ayat yg dia ckp, aku hanya balas sepatah seperti "yeke..", "ouh..", "hurm..".
itupon atas ihsan aku sbg tanda yang aku masih belum tertido atau masih di talian atau nak jaga hati je..
aku mmg tak berapa selesa dengan dia ni. tapi takkan la nak cakap
"woi, diamlah.potpetpotpet je tak henti2"
kang dia kecik ati plak. so, aku pon dengar kan jela apa yg dia ckp, (sambil wat muka annoying).

kalau dia cerita benda yg interesting, takpe gak, mcm gossip ke.. (err, macam tak percaya..kenapa mesti gossip gak yg aku cakap interesting?) ok, sebenarnya aku lagi suka dengar tazkirah daripada dengar gossip..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
err...... tak percaya ek? ok, abaikan.

tapi dia ni suka cerita benda yg konon2 dia tau sume benda, konon2 dia paling bagus, dia paling pandai, dia paling kaya, dia paling baik hati, dia paling kewl, dia paling comel, dia..dia..dia..aku bosan ko tau tak!!
maunyer tak bosan dengar cerita dongeng tentang "makhluk tuhan paling bagus" yang dia cerita tu..

akibatnya, aku slalu la mengelak dari bercakap dengan jin..
eh, eh.. dari bercakap dengan dia..
dan dia pon kecik hati la sbb aku mls layan dia..
disebabkan aku mmg hampeh gila, aku pon wat bodo je konon2 tak tau yg dia kecik hati.
(selalunya aku tak hampeh sampai macam ni tau. aku baik sikit dari ni. selalunya aku ckp direct je aku menyampah.. T__T )

korang mesti cakap aku jahat kan? hurm..aku tak jahat weyh. betol ni, x tipu..*buat muka suci* kalo korang berada kat situasi aku, korang pon mesti tak tahan punye...mau coba? money back guarantee tau!

aku harap sangat dia baca blog aku, walaupun kebarangkaliannya amatlah sedikit..
eyh, ni kira mengumpat ke?? tak kan..?? eyh, taaaaaakkkk~
ni luahan perasaan je. lalala~

kalau mengumpat, ayat dia lain sikit....
"si polan tu kan, asyik tergedik-gedik dengan si fulan tu"
eyh, macam ni ke mengumpat..? aku tak sure la..
aku tak suka mengumpat. ^^
ngeeee.... :D

8 OrG ConTeNg:

Ladyee.Ladybug.Yna said...

haha.laki ke pmpn ni? sy phm jiwa kamu.mls btol mlayan kol org jns ni.haih.tp heran sbb kdng2 mereka ni xphm.byk kali kol,sy sgaje xjwb.kdng2 rejek kol.still kol lg.haih.bosan betul.lau jwb pon ckp spatah dua je.pastu ngeluh kuat2.hahaha =P

S h i n o said...

orang paling banyak cakap ialah orang paling banyak buat kesilapan dan kurang memberi tumpuan..

:)

wunny_hunny said...

sy pn x ske mngumpat =p
mcm pnh ad mmbr mcm ni je..hehe..
tp hai2 gitu je..x brani nk duk semeja~

Hananeechan said...

ladybug yna : hehe..tau takpe! malas betul nak layan..

shino : kalau byk ckp + bajet bagus lagi la susah.

wunny : haha. btol2. tak suka mengumpat. :D

lucky said...

hee.. btol ke xske mgumpat..??? weee... xcye2... :P

ShaFril said...

len kali off ja hp tu..kata kt dia hp problem kalau org kol ckp dri bgus sgt..eh slp..kata hp problem kalau org kol lma2 hehe =P

Hananeechan said...

lucky : ish, dah buat muka suci habis ni. tolong lah percaya. haha

shafril : hehe. leh gak. cakap bateri habis.

iZzy aNne said...

mmg menyampah kalo kte dh byk bg non verbal cues 2 tp maseh x pham ag. masala2~