Monday, June 8, 2009

Aku dolu-dolu part 1

1) Korang ingat tak apa yang berlaku masa korang kecik2 dulu? aku ingat tau apa yang jadi masa tadika dulu, sampai la besar..aku ingat most of it..

Aku anak sulong. parents aku bekerja. so, aku dah biasa uruskan diri sendiri. masa tadika, aku g sekolah sorang2 even first day. aku naik bas je. agak nakal. aku suka gelakkan budak2 yang datang skolah nangis2. yang paksa mak dia tunggu kat pintu kelas. lagi kuat kena ejek bila ada yang g sekolah bawak bantal busuk. siyes kelakar. bantal bentuk botol susu gergasi you!!.. wahahaha

ada sorang kawan laki aku ni, panggil je M, ada satu hari tu, cikgu suh ambik kertas kat depan. tapi bila panggil M ni, dia tanak gerak dari tempat dia. dia suruh aku ambikkan. aku pelik la. bila aku bagi kertas tu kat dia, aku terhidu satu bau yang busuk nak MAMP**. rupa-rupanya dia berak dalam seluar. wahahahhahahah. *maafkan gelak yang kurang sopan itu. siyes aku gelak sorang2 depan lappy sebab teringat*
aku sebagai budak nakal yang terkenal pon ape lagi, ejek sampai dia nangis. dia balik naik bas sama ngan aku.tapi dia kena pakai tuala. cikgu takde seluar spare. hahahhaha. lagi kelakar bila cikgu tanya, pandai basuh tak, dia geleng2 sambil wat muka sedih. hahahha...*kesat air mata, gelak banyak sangat*
kepada M, aku tau ko tak baca benda alah ni. tapi aku mintak maaf la yeh. hahahhaha. ok, enuff gelak.

---------------------------------------------------------------

2) Ada satu kes yang lain plak. korang tau kan perangai budak2 yang suka lumba2 sape sampai dulu? aku suka lumba2 sape naik bas dulu. yup, aku selalu menang. tatau nape sekarang da lembab. nak dijadikan cerita, ade satu hari tu aku first naik bas balik dari tadika. aku pon ambik tempat duduk tepi tingkap sambil gelak2kan diorang yang kalah. aku pandang kat tempat tunggu bas tu. ada beg tertinggal. tengok lagi, macam kenal. zoom in. erk, beg aku! aku tatau nak buat apa. malu kot nak turun balik, sebab konon2 lari paling laju, dapat no 1 naik bas, padahal beg sekolah tertinggal. bodoh betul. aku pon dengan berat hati meninggalkan beg itu di situ..

balik rumah, bila abah balik kerja, aku ajak g sekolah balik ambil beg yang tertinggal. hehehe~
tapi tengok2 da takde. gone. yillek. rupanya, cikgu aku simpankan..lalala~
esoknya, dapat no 1 lagi. but this time, with bag. haha..

----------------------------------------------------------------

3) Adik laki aku muda setahun je dari aku. so, bila dia start sekolah, aku officially jadi guardian angel dia. dia pendiam. pemalu. tak nakal sangat kalau nak banding dengan aku yang hyper.
so, dia selalu kena buli. tiap2 hari pencil color dia hilang kena curik. tiap2 hari mak aku kena beli baru. i'm not joking. tiap2 hari. kadang2 baju pon kena curik. ada sorang budak gemok ni suka buli dia. aku lupa nama budak tu. sebagai kakak yang bertanggungjawab, ahem.. aku pon menjalankan tugas. aku pergi kelas adik aku, jumpa budak yang selalu buli dia tu, dan bagi warning.. hoho. bergaya tak? lepas tu dia tak berani da la nak kacau adik aku..huhu~

pesanan penaja : siapa nak ambil aku jadi bodyguard sambilan, jangan malu2 contact aku, okeyh

10 OrG ConTeNg:

leafareesya said...

panjang dowh cite hang.
huhuhu. nice to read.
kasik lagik!

MuNiR said...

he he licik cik fatin nie!
time tadika ngn skola rendah nakal!
he he ak xnk bodyguard. .
ak nk pembantu uma

ShaFril said...

emm ssuai jd guard umh kami nnt ni haha =P

Hananeechan said...

lea : panjang ek. takpela,next time wat short form. hehehe

munir : pembantu umah kene cari kat agency la ye..

shafril : hehe. tapi gaji mahal tau. :D

ShaFril said...

gaji mahai ek?agk2 brapa tu?hehe

damme damiah said...

ngahaha
kecik dulu hyper gilak
eh eh,
nak buat jugak la entri camneh
bila ada masa nnt
:p

StingRay said...

bodyguard sambilan?


he he he.......tapi aku malu nak contact ko.

Liey said...

bese lh zaman budak2..aku pun leh thn gak kena kejar ngan mak pkai buluh sbb main meriam buluh..haha..

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

panjang jugak cite ni tapi best gak membaca...^-^

Hananeechan said...

shafril : hehe..^^

damme : kecik hyper, besar kurang ckit..watla..leh bace n gelakkan. hehehe

stingyray : pulakk..camana nak biz ni..

liey : mmg patut pon kene kejar.hehe

ritz : thanks..^^