Friday, June 19, 2009

Cekidaut..Kepochi mode..

Hari ni mood untuk menjadi kepochi sangat tinggi. masa pon banyak. jadi, apa kata korang dengar aku membebel. eh, baca aku membebel.. erm, mcm tak best je perkataan baca tu. ok lah tuka balik. dengar aku membebel. *eyh, dah la woi..*
ok2..bebelan bermula *nada excited mcm pengembaraan bermula dlm cerita geng tu*

dlm entry lepas, aku ada tulis pasal aktiviti aku g kenduri kan?
so, kali ni nak letak gambar aku sebelum g kenduri lak.



sebahagian gambar poyo pergi kenduri masa cuti.*take note.SEBAHAGIAN* banyak kot kenduri, nasib baik tak gemok. sebenarnya tak rajin sangat nak pergi. tapi dah kena paksa, pegi jugak la kan. ibu aku cakap, kalau malas2 pergi kenduri org jemput, nanti aku kawin, xde org datang, baru padan muka. erkk..bole ke cmtu? whatever la.. kata ibu aku lagi, org nak bg makan free pon malas jgk.tapape. :D

ok fine. aku pergi. dan bergambar itu wajib untuk seorang yang bukan model mcm aku. kalau model byk je photographer nak amikkn gambar. klo bukan model, mcm aku, ambik gamba sendiri2 sudaaa~

nak dijadikan cerita, dlm byk2 kenduri yang kitorang plan nak pergi, majoriti nya mmg kenalan abah atau ibu aku la kan. tapi ada satu kad jemputan kawin misteri ni, abah n ibu tak kenal dan terlupa sape yang jemput. diorang mcm malas nak pegi. tapi aku plak ckp, pergi jela. mane tau da jumpa tuan rumah nnt bole recall balik, jejak kasih ke hape..
ok, sebenarnya aku nak sangat pergi kenduri ni. sebab kad dia sangat cantik. dan mahal. haha.
mmg tgk kad pon da tau, orang kaya nih. so bila smpai tempat kenduri tu, mmg kaya pon la. dia punya gifts untuk guests pon bukan calang2. makanan pon superb, walaupon aku tak mkn sbb dah g 2 kenduri seblom tu. aku minum cendol je, tapi aku tau la sedapp..

kesimpulannya, parents aku still curious, siapakah gerangan yang menjemput itu. sebab mmg tak kenal sape2 pon kat situ. mmg sangat pelik. takpun da kaya sangat sampai nak jemput satu daerah? hurmm..whatever.

......................................................................................
coming up next is....*mcm kat axn plak*


a birthday dedication. dikesempatan ini, kami, krew2 hananeechan.fm ingin mengucapkan HAPPY BIRTHDAY kepada cik LYLA!!! *anggapla ayat ni diumumkan pada 16 jun *


dia kawan. dia geng. dia coursemate, dia collegemate, dia fashion advisor, dia personal consultant, dia kawan hang out, kawan sesat bila hang out :p, dia peramah, dia ayu xlasak2, dia suka gelak, dia sengal gak *kdg2 ckp sorang2 =p*, dia cantik, dia happy go crazy, bilik dia tempat saya pergi bila rasa ada cerita hot, cerita suam2, cerita dongeng, cerita sedih, bila blurr taktau nak pilih baju *termasukla bilik nonie :D*, tempat saya pergi bila bosan duk kat bilik, n bila lapar sbb dia banyak megi :p banyak lagi tapi mcm banyak lak nak taip.. pendek kata, mmg senang kawan ngan dia ni.. sape nak kawan, taip on KAWAN dan save as drafts. tak payah send. hehe... selamat bertambah tua cik lyla! :D



17 jun.. HAPPY BIRTHDAY to my one n only brother...FARHAN @ aan.
dah bagi hadiah 2 helai tshirt kat dia, tapi 1 tu kecik nampak kamu buncit. sila diet bila balik kolej nnt. okeyh!



Dan dedication yang terakhir, SELAMAT HARI ABAH!!!!
aku dengan adik hadiahkan abah ikan baru sebagai penyeri tambahan kolam abah ni.
tapi xnmpk la ikan yg kitorang bagi tu. dia hilang laju sangat.. tapi lega la jugak bila tgk ikan junior tu leh geng dgn ikan senior..risau gak klo dia gaduh2 kan.
abah pon suka ngan hadiah tu.. lain kali klo ada duit nak bagi bowling set lak kat abah. sbb dia mmg suka sangat main bowling. tapi dia tak suka main ngan kitorang sebab dalam 3 game yg kitorang main, sume abah menang. takde persaingan langsung. cis. hahahha

pesanan penaja : sebenarnya ada lagi nak bebel. tapi lapar la plak. ijinkan aku pergi..

5 OrG ConTeNg:

Fairpark Boy said...

saya minat la tgk kwn awk lyla tu
ehem,ehem..

leafareesya said...

kamu ni kan na..
senyap memanjang.
bile entry keluar.
haaaaa ko! begini panjang!.
(tunjuk macam mami jarum tunjung gelang)
hahahhaa =)

Kersani said...

kawan kamoo itu chantek!
heppy birthday utk dia...
:D

lyla said...

hana!! sori baru pasan ni.. hihiks! tenkiuu so much.. terharu nihh. ingatkan takde org ingat.. ececehhh.. hehe. rindu aaa! lame la x jumpe nak gosip2 nnt. i nk tido bilik u plak pasni. hahahah.. okiess..? okiess? =p

No Name Loser said...

mmg merapu gak die ckp..haha..boleh r nk geng pon skali ngn rafi skali..haha pastu tambah mije mesti x kenal haha