Thursday, May 21, 2009

Percutian paling singkat dalam sejarah! sila percaya..

Kat umah sekarang ni ada aku, parents dan adik lelaki aku *haah, yg kuat mkn tu*. adik perempuan yg bongsu tu takde..dia kat sg petani, blom cuti..so, dia tersangatlah jeles bila tau aku dan bro ada kat umah..*walopun xde la apa yg menarik pon kat umah ni. huhu* nak dijadikan cerita, pada suatu petang yang suam2 teh o ..

aku dapat panggilan telefon.

Rena : Kakak, ko ada kat umah ke?

Aku : haah. nape?

Rena : Moto rosak. rena sorg2 je ni kat tepi highway. *suara da nak nangis*

Aku : laa..ko balik ke? katne tu?

Rena : dekat dengan taiping.

Aku : nanti jap akak call abah.

setelah kecoh2 call sana sini, aku dan ibu pergila drive sampai atas sikit dari taiping.*abah meeting* keluar tol kamunting, pusing dan masuk balik tol sebab nak g kat adik bertuah aku tu.nampak la dari kejauhan dia duk sorang2 tepi longkakng.

huhu.. kesian gila.. lama gak kitorang tersadai kat situ. moto rosak kol 3.45

kitorang sampai kol 4 lebih..

bantuan sampai kol 6 lebih..

tapi polis ronda plus tu pon taleh tolong sebab motor tu taleh nak tarik. dia takleh jalan ke depan.mak aku pon call pakcik aku yg duk kat taiping.pakcik dtg dengan kazen aku, abg am.diorg la yg pikir kan jalan camana nak tarik. org plus tu tatau nak wat ape.





ni la dia adik bertuah ku itu..



disebabkan moto tu takleh jalan ke depan, so abg am pon undurkan moto tu ke belakang..n boleh la bergerak.
adegan menolak motor secara mengundur berlaku sejauh 3km. *sume org yg lalu pandang 2-3 kali*
basah beb baju dgn peluh..keluar kat tol changkat jering sbb kat situ ada bengkel.*situ je pon yg paling dekat*

mesti diorang heran kenapa kitorang tolak motor secara mengundur. mcm bodo plak kan. huuhu..aku ngan mak aku naik keta dulu, tgglkn dorg n g beli air kat kedai mkn dkt dgn toll gate tu. pastu aku pon jalan kaki masuk balik highway.

ok cuba bayangkan, sorang pompuan ayu *ehem,nak muntah sila kuar* berjalan sorang2 masuk lebuh raya yang berlawanan arus dengan kenderaan lain, sambil bawak plastik air.
hohohoh...ya, banyak kali kena hon. kalau kereta aku x kisah. yg paling aku tensen bila lori besa gedabak tu hon kat tepi telinga aku ni. kuat giloss..bunguk. sakit telinga aku.
*sila bayangkan perempuan jalan sorg2, sambil maki hamun*
oh sh*t..sejibik mcm org gila sbb skali pandang mcm ckp sorg2..aaaaaaaaaaaaa~


untuk pengetahuan, adik aku balik tanpa bagitau. dia naik moto sorg2 dri sg petani tu.
esok nye pukul 2 dia ade exam. aku nak ckp adik aku gila, tak jugak waras je aku tgk.
heheh.. homesick tahap cipan la konon..


Bila da smpai bengkel kat changkat jering tu, abah aku pon sampai dengan adik laki aku.
my sis of coz la takut kena marah.
bila dia g salam dengan bos, n dtg balik kat aku dia ckp..

Rena : aduhh kak..kene setempek.
Aku : abah cakap apa?
Rena : abah cakap "ha, puas la ati kau satu kampung turun"
Aku : Muahahahhahahahahh

siyes beb, aku tak sangka abah leh kuarkan ayat memerli yang sepedas itu. huhuhuh

nasib baik xde jadi pape yg lagi teruk. haihh...lepas hantar bengkel, repair, n malam baru kitorang balik..

esok pagi nya *sangat pagi ok*, aku plak kena drive g sg petani, hantar dia balik sbb dia nak exam. huhu..mmg bertuah betol la dak nih..

so nak bgtau nye kat sini...
itu la percutian paling singkat dlm sejarah aku. huhu..
pergi sg petani, hantar adik aku, pastu balik. bercutila tu kan? kan? haha
peh.. lenguh kaki, pinggang, dan montot aku drive tanpa henti. cis..*berenti isi minyak je.*

pesanan kat kwn2.. kalau korang bosan duk umah, dtg la umah aku.. jom aku bwk g penang ka..kedah ka..pulau ka.. hahahahhahahaha
*angkat kening kat lyla*
^^


12 OrG ConTeNg:

~qeiralif~ said...

xpe lah cuti jgk tu kan.nnti ak dtg rumah ko kalo ko x bwk ak g jln2 siap ko.hahha

amir acap said...

hahahaha...aduh kesian adik kamu tu...hehehe....so kesimpulannye check la knderaan anda sblum pulang ke kg..hehehe

damme damiah said...

muahaha
same jek ngan adik sy
kalo tahu sy kt umah
dengki nak balik
satu malam pun jadik
LOL

Are'Ja_(",) said...

hahaa....itulah..homesick tahap 99%, nasib dekat perak dan kedah, kalau perak dan terengganu?? amacam? nak balik tak umah?heheee...

ShaFril said...

haha btuahnya adk ko ni haha =P..haa mai kdh bgtau laye..kang mai snyp2 jd cm adk awk plak haha =P

no|name said...

lyla je? saye nak ikut!

wunny_hunny said...

ha??
dr sg ptani nk blik ke perak semata mata homesick dgn naik moto dan esoknye ade paper??
uish~

Hananeechan said...

qaira : datang la weyh. leh kite jalan2..

amir : hehe. kalau cek pon, stil tak dpt detect..sebab timing belt dia putus.

damme : tau xpe. kenapa cmtu ek.huhu

areja : haah. tau xpe. kalo ganu xde la dia naik moto.hehehe

shafril : eyh, jgn la doa camtu. huhuhh

lia : sebab baru sembang ngn lyla, de ckp teringin nak jenjalan. jom2. angkut qaira skali.haha

wunny : yeszzaa..sengal sungguh.

ShaFril said...

ala grau2 ja la hehe =P

a little less conversation said...

klaka gak r adik ko ni..haha
pehh..abah ko mmg mantap..cmne la die leh terpk nk sound direct cm2 eh..haha..lawak2

weh..aku rasa tajuk lum ckp lengkap g r..
xpe2..bia aku edit sket tajuk nye
"percutian family d tepi highway"
haa cmne..ok x??

wawa

S h i n o said...

kawan u tu.. bergayut dengan BF ke menangis dlm telefon hehehehehe

bertuah sungguh ye?
:D

Hananeechan said...

shafril : baik encik.

rafi : aku pon tak sangka bapak aku leh cakap camtu. haha. dia penat kot. baru habis meeting. emo la.

shino : bukan kawan, my sister la.. tak dia telepon lecturer dia. risau dia lambat g exam esok nya. huhu~