Friday, October 23, 2009

Introducing.....My CLK...

Alhamdulillah, ade rezki sikit...so, baru2 ni, aku beli CLK (cute little kancil)..
Yela, setelah berhujan berpanas merempit dgn scooter aku, akhirnya aku da xkena hujan dah bile g n balik keje..

Kpd scooter aku, terima kasih di atas khidmat dan jasa anda selama ni..
Takkan kulupa memori indah kite bersama..ececeh..
ha, yela sangat tak lupa..sejak da ade clk ni, aku tak jenguk2 pon encik scooter kat tempat parking tu..da lama x start..ntah ape kabar aku pon tatau..ayah aku suruh pos balik rumah secepat mungkin sbb da tau da, mesti dia terabai dibawah jagaan aku..heheh..

Tapi dgn clk ni pon, ade pro n cons gak..
Aku da xleh cilok2 da time jam mcm sebelum ni..
Kena sabar je dlm jam..
Kaki plak lenguh tak payah ckp la..sbb manual..huhuh

And baru 2 hari lepas, da kena langgar dgn van. Memang kuang aja la ko van.
Cerita nye mcm ni..aku drive sorang2 balik keje, otw ke klcc..nak jumpa kwn.
tapi taktau la kenapa jam gila tak hengat time 2..nak jadi cerita, ada la "seekor" van ni..(saje panggil dia seekor sbb jahat sgt..).

Dia xsabar2 nak terberak agaknya. n dia menyelitkan bodynye yg gedabak itu dicelah clk aku yg kiut..kalau dah jalan sempit, tolong la sedar diri yg awak tu gedabak boleh tak..ini tak..dan hasilnya, dia meninggalkan kesan calar sedikit kat clk aku, n side mirror aku terpusing 180 darjah..Panas tol aku time 2.. nak hon tak jumpa hon plak disaat genting. cisss..(mcm la hon tu tersembunyi sampai xjumpa ek..)ah, whatever..

tapi aku mmg hafal la no plat van durjana itu.. BJX2240. haa, amik kau. calarkan kereta aku lg.. kalo aku dpt muka driver tu, aku tempek kat sini skali..tp xnmpk plak, tinted gelap sgt.

p/s: sape2 ternampak van tu, tolong buat ape yg patut ye. eyh, aku x suruh calarkan..aku tak suruh pancitkn tayar...mane ade..ish korang ni......
korang bg la tazkirah 20 minit ke..ceramah undang2 jalan raya ke..ehheeh...

7 OrG ConTeNg:

Arief Arf said...

pergh.
dah beli kete ah ko.
masyuk gile ar tu.
blanje ar ape lagi.
hahaha

a little less conversation said...

hana,
van tu sje nk manja2 ngn clk ko yg kiut miut tu..
tu psl la die gesel2 sket..haha

Are'Ja_(",) said...

huhu..kenape lar ko tak kuar dr kete ketuk je tingkap kete die..? suh ganti rugi...comfirm 'seekor van' tu cair tgk ko ktok tingkap van die..trus kuarkan Nod hijau ganti rugi...hehe..

kersani said...

haha.

betullah, keta lagi selamat dari motor.

selamat memandu dengan jayanya.

:D

Hananeechan said...

arief: haha..tunggu ko dpt 4 rata, i will blanje. :p

rafi : manja gedik tuh... :D

areja : ish, takot aa aku nk turun. buatnye org dlm van tu besa bapak org, tempeleng aku skali dah kiok..

kersani : thankss

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

la hai siannyer dah kena caras nan van durjana..dasar taw drebar van nie sangat sengal...sabar nyek..nnti klu jumpa van durjana tue..kta kasi caras sama dia plak..;P

Budak Malu818 said...

salam..
CLK(cute little kancil)?
cutenye name....
hehee..
biaselah,kalu xcident 2..
nasib baik kancil..
kalu land rover,penyek ajer seekor van tuh..