Thursday, October 22, 2009

Kisah seram di malam raya...

Okey, aku tau Deepavali pon da habis, ape kes aku bukak cerita raya lak ni kan..?
Tapi biar la..nak cerita jugak. ngehehe..

Happy Belated Hari Raya... Maaf Zahir Batin ye kawan2...*ala, kalau nak mintak maaf bukan time raya je boleh..hari2 pon boleyy..kan?kan?*

Korang nak tau tak... *nada kepochi*

masa nak balik raya ke melaka aritu, kereta ayah aku wat hal..sampai kena tarik g bengkel la dia punye wat hal tu..dan disebabkan itu juga aku merasa la berpuasa kat hotel tapah sehari..

malam raya kol 10 baru kereta tu siap..sehari semalam tersadai kat tapah tu..huhu..

okie, kisah seram bermula bila kitorang gerak nak balik melaka..
gerak dlm kol 11 lebih cmtu la..kat highway tu okie. kiri kemas. kanan kemas..
yang tak ok nye bila da kuar tol melaka tu...

kalau dah nama pun kampung kat melaka, of course la da arif jalan nak balik kg kan...
tapi nak jadi cerita nye, boleh la plak tersesat di malam raya tu...sesat plak bukan calang2..dah la kol 2 pagi...sesat kat hutan banat mne ntah..sebijik mentol pon xde..kiri kanan hutan jek..gelap nak mampos..siyes seramm gile i tell u..
nak patah balik pon cam seram gak..sebab kalau nk u turn kat jalan gelap n kecik tu, mesti kena slow2..nak slow pon kechoot tau! so, terus jela ke jalan yg semakin hitam n gelap tu..

tapi at last sampai la jugak ke kampung halaman...masa tu da kol 3.30 pg kot..
malas nak gerak org dlm rumah, aku ngn adik aku tido jela lam kereta..
tetiba aku nampk dua org perempuan baju putih, berdiri je kat tepi kereta, pandang aku...erkkkkkkkk...serraaammmm siot.. meremang habis..
aku terus ttp mata..nak baca ayat kursi pon tak teringat...

esok pg nye(pagi raya) bile bukak cerita seram tu, cerita kat orang2 kampung..(cewah) rupanya adik aku pon nmpk sumthing gak...tapi dia nmpk pompuan berjalan ke arah rumah..lg seram, sebab lepas tu pompuan tu patah balik n berjalan ke arah kereta..huhuuhuh..

mentang2 la ramadhan da habis, diorg da bebas, sume nak ikut kitorang balik kampung..hikhikhik...

ok, da habis da cerita seram di malam raya..
esok nye aku berkabung di pagi raya..hehehe


4 OrG ConTeNg:

R.K said...

ayay kursi pom tak hengat?
^^

skrang die mmg jln berdua eyh hehe~~

jijie said...

cik hananeechan,
kenapa kurasakan baju raya kite dan selendang raya kite sama kaler dan sama corak? huhu~

*kat entri ni http://jijiepeggton.blogspot.com/2009/09/entry-for-lovely-monday-on-28th.html

Hananeechan said...

R.K : ntah la. mcm da cuak, lupe nk bce ayat2..


jijie : confirm! bju kite same, tdung corak lain..heheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ya ampun scary ok...